Kadınlar İTO Cemile Sultan Korusu'nda buluştu

Kadınlar İTO Cemile Sultan Korusu'nda buluştu
İTO Başkanı Çağlar:- "Ülkemizde yüzde 30 seviyelerinde bulunan kadın iş gücüne katılım oranını arttırmak ve yüzde 7 düzeylerinde olan kadın girişimci sayımızı yukarılara taşımak zorundayız"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Ticaret Odası (İTO), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü, ülke adına gönüllü hizmet eden kadınların bir araya geldiği özel bir etkinlikle kutladı.

İTO açıklamasına göre, her biri sosyal sorumluluk alanında başarılı çalışmalara imza atmış sivil toplum kuruluşlarına üye kadınlar, İTO Başkanı İbrahim Çağlar'ın davetlisi olarak Cemile Sultan Korusu'nda buluştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu üyelerinin de katılımı ile düzenlenen organizasyonda kadın gazeteciler de yer aldı.

İTO Başkanı Çağlar, gerek iş hayatında gerekse sosyal yaşamda başarılarıyla anılan dernek temsilcilerine ve basın mensuplarına yaptığı konuşmada, "Kadının ekonomiye katılımının bir inisiyatif değil bir gereklilik olduğunu bilen, bu uğurda büyük özveriyle çalışan tüm paydaşlar, bu masanın etrafında buluştu. Hepimiz inanıyoruz ki kadınlar ekonomiden sosyal yaşama kadar hayatın içinde ne kadar fazla yer alırsa refah ve gelişmişlik düzeyi de o denli artıyor. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde kadının iş gücüne katılım oranı yüzde 70'lere ulaşmış durumda. Hala da bu oranı arttırmanın peşindeler" ifadelerini kullandı.


- "Kadınlarda iş gücüne katılımı ve girişimci sayısını artırmalıyız"


Dünya Bankasının bir raporuna göre, dünyada kadının iş gücüne katılım oranının yüzde 6 artırılmasının, yoksulluğu yüzde 15 düşüreceğini belirten Çağlar, şunları kaydetti:

"Eğer biz de ülke olarak 2023 vizyonumuza ulaşmak, kişi başı milli gelirimizi 25 bin dolarlara taşımak, daha da önemlisi sağlıklı ve mutlu bir toplum oluşturmak istiyorsak ülkemizde yüzde 30 seviyelerinde bulunan kadın iş gücüne katılım oranını arttırmak zorundayız. Yüzde 7 düzeylerinde olan kadın girişimci sayımızı yukarılara taşımak zorundayız.

İTO olarak kadınları tek bir çatı altında birleştirerek, onları ekonomik ve sosyal mücadelelerinde yalnız bırakmayan sizlerin çabasını oldukça anlamlı buluyoruz ve her ortamda desteklemeye hazırız."

Çağlar, konuşmasının ardından katılımcılara, İTO Teknopark Ormanı'na kendileri adına dikilen ağaçların sertifikalarını sunarak, teşekkürlerini de iletti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.