‘Kadınlar Önce Yaşamak İster’

 ‘Kadınlar Önce Yaşamak İster’
Gelecek Partisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde ‘ ‘Kadınlar Önce Yaşamak’ ister çalışmasıyla kadınların maruz kaldığı psikolojik ve fiziki şiddete dikkati çekti.

Gelecek Partisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde ‘ ‘Kadınlar Önce Yaşamak’ ister çalışmasıyla kadınların maruz kaldığı psikolojik ve fiziki şiddete dikkati çekti. Gelecek Partisi Konya İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Türker, Pandemi sürecinde virüsün dışında kadınların ayrıca kendilerini korumak, hayatlarını kurtarmak için tek başlarına mücadele etmeye devam ettiğini, 2020 yılı sona ermeden cinayete kurban verilen kadın sayısının 391’e ulaştığını belirterek, “Her 3 günde 2 kadın gördüğü şiddet yüzünden hayatını kaybediyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, tüm dünyada bireysel şiddete en fazla maruz kalan kesimi ülkemizde de olduğu gibi kadınlar oluşturuyor. Hükümetten muhalefete herkesle el birliğiyle bu konuyu çözmek için atılacak bütün adımlarda yer almaya hazırız” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.