Kağıt toplayarak hayata tutunuyor

Kağıt toplayarak hayata tutunuyor
Ordu'nun Fatsa ilçesinde oturan 67 yaşındaki Gülcemal Uyar, sağlık sorunlarına rağmen kağıt toplayarak geçimini sağlıyor- Uyar:- "Tek böbreğim yok ve ayağım bir süre önce kırıldı. Buna rağmen çalışarak borcumu ödemek zorundayım"

ORDU (AA) - SEFA EYİ - Ordu'nun Fatsa ilçesinde oturan 67 yaşındaki Gülcemal Uyar, sağlık sorunlarına rağmen sokaklarda kağıt toplayarak geçimini sağlamaya çalışıyor.

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde oturan Uyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi ve oğlunun vefatından sonra yalnız yaşamak zorunda kaldığını söyledi.

Eşini 19 yıl önce kaybettiğini dile getiren Uyar, "Oğlum Yunus, borcu olduğunu söyleyerek bana iki kez kredi çektirdi. Bir süre sonra bunalıma girdi. Oğlum öldüğünde 48 bin lira kredi borcum vardı. Borcum 23 bin liraya kadar düştü. Tek böbreğim yok ve ayağım bir süre önce kırıldı. Buna rağmen çalışarak borcumu ödemek zorundayım" dedi.

Günde 60 kilogram karton topladığını bildiren Uyar, bunların kilogramını 80 kuruştan sattığını belirtti.

Geç saatlere kadar kağıt topladığını ifade eden Uyar, "Sabah saat 10.00'da depoya geliyorum ve öğlene kadar burayı düzenliyorum. Sonra gecenin ilerleyen saatlerine kadar kağıt topluyorum. Hiç kimseden yardım istemiyorum" diye konuştu.

Çalışmayı sevdiğini ve kadınların kendisini destek sözleriyle motive ettiğini kaydeden Uyar, "Çevremdeki kadınlar bana gıpta ediyor. Yaptığım işi kendilerinin yapamayacaklarını söyleyerek bana teşekkür ediyorlar. Çalışmanın ayıbı mı olur? Bence çalışmayan bir kadın, pet şişe toplayarak bile geçimini sağlayabilir" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.