Kalaycı: İnşallah sandıktan çıkacak oylarımız bereketli olacak

Kalaycı: İnşallah sandıktan çıkacak oylarımız bereketli olacak
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, MHP Konya İl Başkanlığı Seçmen İletişim Merkezi'nin açılışına katıldı. Açılışta konuşan Kalaycı, “14 Mayıs’ta inşallah sandıktan çıkacak oylarımız bereketli olacak” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, MHP Konya İl Başkanlığı Seçmen İletişim Merkezi'nin açılışına katıldı. Açılışta konuşan Kalaycı, “14 Mayıs’ta inşallah sandıktan çıkacak oylarımız bereketli olacak” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi, ‘Seçmen İletişim Merkezi’nin açılışı MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan ve çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleştirildi. Cumhur İttifakı kapsamında geçmiş dönemde birçok vaatlerin yerine getirildiğini ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, 14 Mayıs seçimlerinde sandıktan bereketli oylar çıkacağını belirtti.

dsc-2563.jpg

Son 5 yılda birçok farklı alanda atılım yaptıklarını söyleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak 54 yıllık şerefli mazisi ile ‘Önce ülkem ve milletim düsturuyla’ çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 14 Mayıs’ta inşallah sandıktan çıkacak oylarımız bereketli olacak. Devlete ve millete hizmet bizim temel ilkemizdir. Bu kapsamda AK Parti ile 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bir ittifak oluşturduk. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş sağlayan anayasa teklifini milletimizin oylamasına sunduk. Çoğunluğun ‘Evet’ demesiyle geçtik. Son 5 yıllık geçmişe baktığımızda dış politikada, enerji politikalarında, savunma sanayii politikalarında ve terörle mücadelede olan politikalarda kısaca her alanda büyük atılımların gerçekleştiğine şahit olduk. Olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

dsc-2566.jpg

VAATLER YERİNE GETİRİLİYOR

Birçok meslek grubuna kadro verildiğini aktaran Kalaycı, “MHP olarak seçim beyannamelerinde vaat ettiğimiz konuların büyük çoğunluğunu da bu 5 yıllık süre içerisinde gerçekleştiğini de gördük. Bunlar: Asgari ücretten vergiyi kaldıracağız demiştik asgari ücretten vergi kaldırıldı. Çalışanların da asgari ücret kadar geliri vergi dışı bırakıldı. Yine emekliye iki bayram ikramiyesi vaat edilmişti o da bu düzenlemede yapıldı. Bayram ikramiyesi 2 bin lira olarak belirlendi. Yine emekli aylığında alt sınır olsun demiştik o da son 5 yıldır bu düzenlemede gerçekleştirildi. En düşük emekli aylığı 7 bin 500 lira olarak kabul edildi. Kamu çalışanlarına da vaatlerimizden olan vekil, hemşire, imam, müezzinler ve ebelere kadro vereceğiz dedik bu düzenlemede bunlarda gerçekleştirildi. Geçici ve mevsimlik işçilere kadro demiştik bunu da gerçekleştirdik. Öğretmen, polis, bekçi, avukat, uzman erbaşlar ve sağlık çalışanlarına 3600 ek gösterge vereceğiz demiştik bu konuda da düzenleme yapıldı. Tüm memurlara 600 puan ek gösterge verildi. Böylelikle öğretmen, polis, bekçi ve müdürlerin bu yöndeki talepleri yerine geldi” şeklinde konuştu.

dsc-2584.jpg

İŞÇİ VE MEMURLARA PRİM GÜNÜ KOLAYLIĞI

Sırada üniversite mezunu memurlara 3600 ek gösterge verileceğini dile getiren Kalaycı, “Üniversite mezunu memurlara 3600 ek gösterge vereceğiz. Ek gösterge baştan sona düzenleyip şu an beklentisi olan şefler, teknikerler gibi çalışanlarımızın da beklentilerini karşılayacağız. Asgari ücretle de ilgili vaadimiz var. O da şu: Büyükşehirlerde asgari ücretle geçinmenin zorluğunu da bilerek ulaşım ve kira desteği vermeyi taahhüt ediyoruz. Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) sorunlarını çözeceğiz dedik. Toplamda 5 milyon bu yıl emekli olacak. 2 milyon 250 bin EYT’linin sorununu çözdük. Sosyal güvenlik sisteminde eşitsizlikleri çözeceğiz. Hem sigortalılık ve emeklilik şartları bakımından hem de sigortalılar arsında eşitsizliklerden. Bağ-Kurlular 9 bin gün prim ödüyor. Memurlar 25 yıl. İşçiler mevcut kanuna göre 7 bin 200 gün prim ödüyor. Ama kademeli geçiş olduğu için 5 bin 600 günle prim ödeyebiliyor. Burada bir eşitliği sağlamak istiyoruz. Bu konuda da vaadimiz var. Ayrıca emekli maaşları arsında da eşitsizlik oluştu. Buna da köklü bir çözüm getirecek vaadimiz var. Yardımcı hizmetler sınıfında ve genel idare sınıfında kamuda arkadaşlarımız var. Bunlara da kadro vermek istiyoruz. Geçen dönemde gerçekleştiremedik. Ama bu dönem bunun arkasındayız. Bir vaadimizde staj ve çıraklık sürelerinin hizmetten sayılması için gerekli çalışmayı yapacağız. Sigorta başlangıç tarihi esas alacak düzenlemenin gerçekleşmesi konusunda vaadimiz var” ifadelerini kullandı.

GÜNAYDIN, SAYIN KILIÇDAROĞLU

Yapılan yatırmalarda muhalefetin takip etme konusunda geride kaldığının altını çizen Kalaycı, “Muhalefette Sayın Kemal Kılıçdaroğlu diyor ki ‘Güneş enerjisini kurup çiftçiye bedava elektrik vereceğiz’. Günaydın, Sayın Kılıçdaroğlu Türkiye güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi, termal enerjisi ve hidroelektrik enerjisi konusunda büyük atılım yaptı. Bu konuda Avrupa’da 5. ülkeyiz. Gel de gör. 2 buçuk milyon insanın elektrik ihtiyacını karşılayacak güneş santralinin açılışını cumhurbaşkanımız salı günü yapacak. En büyük sorunumuz enerjide dışa bağımlılıktı. Bu sorunu da kökten çözecek yatırımlar yapıldı. Şimdide meyvelerini alacağız. Kendi doğalgazımızı kullanmaya başlıyoruz. 4 sondaj gemisi edindik. Dünyada sismik araştırma filosu olan gemisi olan ülkeler arasında ilk 5’teyiz. Bu gemiler sayesinde kendi mavi vatanımızda aramalar yapıyoruz. Karadeniz’de keyfettiğimiz 10 milyar metreküp doğalgazımızın bağlantısını cumhurbaşkanımız sağladı. Nükleer enerji santralimizin ilk etabı hizmete başlayacak” diyerek sözlerine son verdi •Pakize ŞENGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.