Kamuda çalışan taşeron işçilerden CHP'ye ziyaret

Kamuda çalışan taşeron işçilerden CHP'ye ziyaret
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: - "Taşeronun her zaman takipçisi olacağız ve onların kadrolu olması için önümüzdeki süreçte bu konuyu çok sert bir şekilde gündeme getireceğiz"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Taşeronun her zaman takipçisi olacağız ve onların kadrolu olması için önümüzdeki süreçte bu konuyu çok sert bir şekilde gündeme getireceğiz" dedi.

Ağbaba, Kamu Taşeron İşçileri Birliği Derneği üyelerini kabul etti. Dernek üyeleriyle bir süre görüşen Ağbaba, daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Taşeron işçileri, Türkiye'nin gündemine CHP'nin getirdiğini belirten Ağbaba, genel seçim öncesi başta iktidar partisi olmak üzere tüm partilerin seçim beyannamesinde taşerona kadro vereceklerini söylediklerini aktardı.

Ağbaba, şöyle konuştu:

"Özellikle AKP bu yolla oy topladı ama şimdi bunu duymazdan geliyor. Ancak onlara kamudaki bütün taşeronlara ayırımsız kadro verilmesini hatırlatmak bizim görevimiz. Biz devletin bu köle sistemine son vermesini bekliyoruz. Devlet kendi insanları arasında ayrım yapıyor. Biz Meclis'te CHP olarak takipçisi olacağımızı söylemek istiyoruz. Taşeronun her zaman takipçisi olacağız ve onların kadrolu olması için önümüzdeki süreçte bu konuyu çok sert bir şekilde gündeme getireceğiz."

Dernek Başkanı Sultan Ünal da siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, kamuda çalışan taşeron işçilerinin, ayrım yapılmaksızın mevcut maliyetinden 100 lira aşağıya kadroya alınması taleplerini ilettiklerini söyledi.

Ünal, Meclis'te grubu bulunan partilerin desteğini istediklerini de belirterek, üzerinde "taşeron işçi kadro istiyor" yazan kupayı Veli Ağbaba'ya verdi. Ünal, hatırlanmak amacıyla bu kupaları tüm milletvekillerine ulaştıracaklarını da bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.