Kanada'ya 25 bininci Suriyeli mülteci geldi

Kanada'ya 25 bininci Suriyeli mülteci geldi
Kanada hükümetinin bu ay sonuna kadar alacağını açıkladığı 25 bin Suriyeli mültecinin son kafilesi Montreal’e ulaştı- Kanada'nın, Suriyeli sığınmacı alımına bu yılın sonuna kadar da devam etmesi bekleniyor

MONTREAL (AA) – Kanada hükümetinin bu ay sonuna kadar alacağını açıkladığı 25 bin Suriyeli mültecinin son kafilesi Montreal kentine geldi.

Justin Trudeau başkanlığındaki Liberal Parti iktidarının seçim vaadi olarak açıkladığı ve geçen yılın kasım ayında başladığı ülkeye 25 bin Suriyeli mülteci alma süreci, son kafilenin de gelmesiyle tamamlandı.

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanlığından yapılan açıklamada, şubat ayı sonuna kadar yakalanması hedeflenen 25 bin Suriyeli sığınmacı rakamına, cumartesi gecesi Montreal Pierre Trudeau Havalimanı’na inen son uçakla ulaşıldığı bildirildi.

Açıklamada, son kafilede toplam kaç kişinin Kanada’ya getirildiği belirtilmezken, "25 bininci Suriyeli mülteci de Kanada’ya geldi" ifadesine yer verildi.

- Sığınmacı alımı devam edecek

Öte yandan Kanada’nın, 2016 yılı sonuna kadar Suriyeli sığınmacı alımına devam etmesi bekleniyor.

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı John McCallum’un, bu yıl sonuna kadar 35 bin ila 50 bin Suriyeli sığınmacının ülkeye gelmesi için çalışma yürüttüğü belirtiliyor.

McCallum'un, mart ayının ilk haftasında bu konuda Federal Parlamento’da açıklama yapacağı kaydediliyor.

- Sığınmacıların ulaşımı için 35 milyon dolar

Bu arada Kanada’nın, Lübnan, Ürdün ve Türkiye’den getirdiği Suriyeli sığınmacıları ülkesine taşımak için 92 uçak seferi gerçekleştirdiği açıklandı.

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanlığı verilerine göre, her uçuş için ortalama 380 bin dolar ödeme yapan Kanada, 92 uçak seferi için toplamda 34 milyon 960 bin dolar harcadı. Buna göre bakanlık, ülkeye getirdiği her sığınmacı başına ortalama bin 398 dolar ulaşım harcaması yaptı.

Yarıya yakını halen geçici konaklama merkezlerinde bulunan sığınmacıların, barınma ve gıda masrafları da devlet tarafından karşılanıyor.

Bu arada ülke genelinde 253 ayrı organizasyon da sığınmacılara barınma, gıda, giyecek ve ev eşyası yardımında bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.