Kandil simidi nasıl yapılır?

Kandil simidi nasıl yapılır?
Kandil simidi tarifi, kandillerin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alır.Peki, Evde mahlepli Kandil Simidi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? En lezzetli pastane usulü kandil simidi tarifi ve yapılışı…

Kandil simidi malzemeleri:

- 250 gram tereyağı (tavaya konulup yarısı erimiş yarısı erimeden kalmış olacak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurtanın sarısı hamurun içine yumurta akı üzerine
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz seker
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı dolu kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 4 4.5 su bardağı kadar un

Üzeri için;

-Susam

KANDİL SİMİDİ YAPILIŞI

Susamı ayrı düz bir tabağa, çörek otunu ayrı düz bir tabağa koyup yayalım.

Derin bir kabın içerisine un, mahlep ve kabartma tozunu koyup karıştıralım.

Oda sıcaklığındaki yumuşak margarini başka bir kapta tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak pürüzsüz bir hale getirelim.

Yağın içerisine yoğurdu, yumurta sarısını, tuzu ve şekeri ekleyerek iyice karıştıralım.

Bu malzemelerin üzerine, un, mahlep ve kabartma tozundan elde ettiğimiz karışımını ekleyerek elimizle yoğuralım.

Kulak memesinden biraz daha sert bir kıvamda olacak bir hamur hazırlayalım.

Ceviz büyüklüğünde bezeler kopartarak elimizle yuvarlayalım.

Kurşun kalem kalınlığından biraz daha kalın olacak biçimde uzun hamurlar yapalım.

Hamurların iki ucunu birleştirip simit şeklini verelim. Hamurları uzatma işlemini biraz unlanmış mutfak tezgahının üzerinde de yapabiliriz.

Uçlarını birleştirdiğimiz kandil simitlerinin iki tarafını da ilk önce yumurta akına, sonra ise susam ve/veya çörek otuna batıralım ve margarinle yağlayıp un serpip silkelediğimiz tepsiye dizelim. Aralarında biraz boşluk bırakmaya özen gösterelim.

Sadece yumurta akına bulayıp yaparsak, sade kandil simitleri yapabiliriz.

Hazırladığımız kandil simitlerini önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 ile 17 dakika civarında kızarana kadar pişirelim.Kandil simitlerinin dağılmamasını sağlamak için; tepsiyi fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.

Hafif ılık hale gelince kandil simitlerini servis tabağına aktarabiliriz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.