Kanoda milli takımlara seçme yarışları sona erdi

Kanoda milli takımlara seçme yarışları sona erdi
Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Mengütay:"Türkiye artık uluslararası kano müsabakalarında elemeleri geçen, A ve B finallerde yarışabilen ve derece alan bir ülke konumunda"

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen Kano Olimpik ve Genç Milli Takım seçme yarışları tamamlandı.

Türkiye Kano Federasyonunun faaliyet programında yer alan ve Köyceğiz Su Sporları Merkezi'nde yapılan yarışlarda sporcular, büyükler, gençler ve yıldızlar kategorilerinde mücadele etti.

Farklı kulüplerden 60 sporcunun katıldığı milli takım seçmeleri, tekli kayak ve tekli kano kategorilerinde yapılan 200 metre yarışlarıyla sona erdi.

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Sami Mengütay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanonun olimpiyatlarda en çok izlenen ve madalya alınan spor dalları arasında yer aldığını söyledi.

Federasyon olarak geniş tabanlı bir milli takım aday kadrosunu Ekim'de belirlediklerini belirten Mengütay, "Uzun bir süredir yerli ve yabancı antrenörlerle kampımızı devam ettiriyoruz. Burada artık nihai yarışlara gidebilmek için gerekli olan çekirdek milli takımın seçimine ilişkin yarışlar düzenlendi. Eleme yarışları 3 etaplı yapılıyor. Bu etapları ortalaması alınarak en iyi sporcu belirleniyor" dedi.

Mengütay, belirlenen milli kadronun ilk hedefinin 18-20 Mayıs'ta yapılacak olan Kıtalar Arası Olimpiyat Kotaları yarışlarında ülke adına Rio'da daha fazla sporcuyla katılım için kotayı almak olacağını ifade etti.

İstikbal vaat eden gençlerin de unutulmadığını, onlarla da ilgili antrenman ve eğitim programının devam ettiğini anlatan Mengütay, "Türkiye artık uluslararası kano müsabakalarında elemeleri geçen, A ve B finallerde yarışabilen ve derece alan bir ülke konumunda. Gençlerimizin de bu seneki hedefi Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'nda öncelikle A finalde yarışma ve ilk 9'a girmek. İlk 9'a girdiği için de madalyaya ulaşmak için çaba sarf etmek olacak" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.