Karaca; 'Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız'

Karaca; 'Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız'
Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 82. ölüm yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk Milletinin Atatürk’ün emaneti olan cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağını söyledi.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyetini ve değerlerini her şartta korumamız gerektiğini belirten Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, “Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 82.yıl dönümünde saygıyla ve minnetle anıyoruz. Bugün bütün yurtta Millet olarak O'nu kaybetmenin acısını paylaşıyoruz. Aynı zamanda çok şanslı bir millet olduğumuzun da bilincindeyiz. Çünkü Mustafa Kemal gibi bir lider, bir dahi Türk Milleti'ne nasip oldu. Her zaman yüreğimizde taşıdığımız üzüntüyü, O'nun fikirlerine, ilke ve inkılâplarına sahip çıkarak, çizdiği yolda dosdoğru ilerleyerek bir nebze de olsa hafifletebiliriz. O'nun bizlere bıraktığı değerleri yaşatmak onurumuzdur. O değerleri gelecek kuşaklara aktarmaksa en büyük görevlerimizden birisidir” dedi.

 

 

Seyit Karaca Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetle Türk insanına çağdaş uygarlığın kapılarını açtığına dikkat çekerek, “Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı ile Türk Milleti'nin yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağlamıştır. Silah arkadaşları ve Türk Milletiyle kurduğu Cumhuriyet ile de Türk insanına çağdaş uygarlığın kapılarını açmıştır. Atatürk'ün bizlere bırakmış olduğu bu değerli mirası geleceğe taşımak ve sahip çıkmak bizlerin ve gençliğin görevi olmalıdır. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve bütün şehitlerimize rahmet diliyorum” diye konuştu.  

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.