Karaca: 'İstiklal Marşımızın birleştiren ruhu sonsuza kadar yaşayacaktır'

Karaca: 'İstiklal Marşımızın birleştiren ruhu sonsuza kadar yaşayacaktır'
DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 101'inci Yıl Dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 101. Yıl Dönümü'nü kutlayan Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, “İstiklal Marşı'nda Türk Milletinin bağımsızlık uğruna verdiği Kurtuluş Savaşında tüm yokluklara rağmen yedi düvele karşı göstermiş olduğu kahramanlığını, milli ve manevi duygularını kaleme alarak dile getiren Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımızla bağımsızlığımızın beyannamesini yazmıştır. Aynı zamanda İstiklal Marşımızın birleştiren ruhu, bu topraklar üzerinde ilelebet baki kalacak olan devletimizin destansı hikâyesini anlatan, birlik ve beraberliğimizden gelen gücümüzü bugüne taşıyan kurucu bir metin olma özelliğini de taşıyor. Bugün bu topraklarda huzur içerisinde yaşıyorsak, Kurtuluş Savaşımızda verilen mücadelenin, çekilen çilenin bir karşılığıdır. Milletimiz sonsuza kadar ülkemize, bayrağımıza, İstiklal Marşımıza sahip çıkacaktır. 12 Mart 1921’de İstiklal Marşı’nın Kabul edilişinin 101'inci Yıl Dönümünü kutlarken, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizle birlikte, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.