Karaca: Öğretmenlerimizin nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir emeği vardır

Karaca: Öğretmenlerimizin nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir emeği vardır
Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak öğretmenlerin bu anlamlı günlerini kutlayarak, öğretmenlerimizin geleceğimiz olan nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir emeği olduğunu söyledi.

Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak öğretmenlerin bu anlamlı günlerini kutlayarak, öğretmenlerimizin geleceğimiz olan nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir emeği olduğunu söyledi.

Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, mesajının devamında şunları dile getirdi: “Ülkemizde ve şehrimizde kutsal bir görevi yerine getiren öğretmenlerimizin bu anmalı gününü kutluyoruz. Bugün öğretmenlerimize duyduğumuz sevgi, şükran ve minnet duygularımızı ifade edilmesi anlamında önemlidir. Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesi üzerine çıkma yolunda ulaştığımız mesafede, yurdumuzun dört bir tarafında fedakârca görev yapan öğretmenlerimizin, geleceğimiz olan nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir emeği vardır. Öğretmenlerimizin verdiği bu emeklerin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Öğretmenlik kutsal olduğu kadar kadim bir meslektir. Öğretmenlik mesleği günümüze kadar varlığını sürdürerek insanlığın en vazgeçilmez mesleği olmuştur. Şüphesiz ki, bundan dolayı toplumun ve kültürün devamı, nesillerin yetiştirilmesi için oynadığı rol, öğretmenliği, mesleklerin içerisinde alternatifsiz kılmıştır. Aynı zamanda Öğretmenlik bir meslek olmasının yanında kişiye şahsiyet ve yön duygusu veren milli ve manevi değerleri kazandıran zihni ve ruhu biçimlendiren ve kutsiyeti olan bir iştir. Bundan dolayı medeniyetimizi inşa eden ve ihyasına katkı sağlayan nesilleri ilim, irfan, güzel ahlak ve bilgi ile donatarak yetiştiren öğretmenlerimize millet olarak ne kadar teşekkür etsek azdır. Ancak iktidar öğretmenlerimizi mesleki sorunlarıyla baş başa bırakarak, sahip çıkmamıştır. Umarız iktidar öğretmenlerimize sahip çıkarak, her türlü sorunlarını çözüme kavuşturarak, yeniden olması gereken itibarını kazandırır” dedi.

Partimizin iktidarında öğretmenlik mesleğinin saygınlığını ve cazibesini arttıracağız

Seyit Karaca Deva Partisinin iktidarında öğretmenlik mesleğinin saygınlığını ve cazibesini artıracaklarına dikkati çekerek, “Partimiz Dava’nın iktidarında yapısal sorunları devam eden eğitim, en öncelikle ele alacağımız bir alan olacaktır. Özellikle eğitimde dönüştürme kapasitesinin öznesi öğretmendir. Eğitimde reformu öğretmenlerimizle başlatacak ve öğretmenlerimizi değişim ile dönüşümün ana merkezi yapacağız. Öğretmenlik mesleğinin saygınlığını ve cazibesini arttıracağız.

Öğretmenlerimizi, eğitimle ilgili politika oluşturma ve kanun yapma süreçlerine etkin bir biçimde dahil edeceğiz. Sadece kamu kurumlarında değil, özel okullarda da çalışan öğretmenlerimizin kariyer basamakları ve uzmanlık uygulamalarının adil bir şekilde yürütülmesini sağlayacağız. Öğretmenlerin kariyer gelişimi için, veriye dayalı şeffaf ve adil nesnel bilgileri ve öznel iyi oluşları değerlendirecek, yapıcı geri bildirimler ve kişiye özel eğitim ile kariyer planlaması sistemi kuracak ve bu sistemin işlerliğini sağlayacağız. Öğretmenlerimize kişisel hedefleriyle de örtüşen hizmet öncesi ve düzenli hizmet içi eğitimlerle destek sağlayacağız. Pedagojik formasyonu içerecek şekilde öğretmenlik eğitimini 5 senelik bir program olarak yeniden düzenleyeceğiz. Eğitim fakültelerinde; bütüncül, kapsamlı ve yetkin düşünen, yarışabilen, kendinden emin, hür iradeye sahip, ahlaki ve etik değerleri, prensipleri içselleştirmiş, donanımlı eğitimciler yetiştireceğiz. Bunun yanında eğitimdeki öğretmen açığının giderilmesi içinde atanamayan öğretmenlerin atanmasını gerçekleştireceğiz. Bu duygularla başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm değerli öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anarken, 24 Kasım Öğretmenler Gününü en kalbi duygularımızla kutluyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.