Kara’dan Silah Ruhsatı Sorusu

Kara’dan Silah Ruhsatı Sorusu
MHP Konya Milletvekili Esin Kara, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi.

MHP Konya Milletvekili Esin Kara, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi. “Silahlarla ilgili ruhsatların düzenlenmesi, yenilenmesi, gerektiğinde geri alınması veya iptali, bağış, satış veya veraseten intikal yolu ile el değiştirmesi, ruhsata bağlanan silahların kayıt ve tescil işlemleri Emniyet Müdürlükleri’nce gerçekleştirilmektedir. Covid 19 riski nedeniyle birçok vatandaşımız hastanelere başvurmaktan çekinmektedir” diyen Kara, “Silah ruhsat süresi 6 ay içerisinde dolacak olan vatandaşlarımız için pandemi şartları göz önüne alınarak bu sürenin 1 yılı geçmemek kaydıyla uzatılması planlanmakta mıdır? Silah ruhsatları için gereken sağlık raporlarının 1 yıllık geçici süre şartı taşımak koşulu ile aile hekimleri tarafından verilmesi için bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır? Silah ruhsat süresini yenilemek amacıyla gerekli şartları yerine getirmek isteyen vatandaşlar için tüm evrakları tamamlamak kaydıyla sağlık raporu alma süresinin 6 ay ile 1 yıl arasında uzatılması ve bu süre içerisinde kişinin ruhsat hakkı kaybı yaşamadan silahını emniyet emanetine verebilmesi hakkında bir çalışma planlanmakta mıdır?” sorularını yöneltti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.