Karaduman’dan Çin sorusu

Karaduman’dan Çin sorusu
Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Çin Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı verdiği soru önergesiyle Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na sordu.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Çin Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı verdiği soru önergesiyle Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na sordu. Karaduman, “Elçilik, Çin’in Uygur Türklerine yönelik insanlık dışı uygulamalarını dile getiren siyasetçileri açıkça tehdit etme cesaretini nereden almaktadır? Paylaşımdaki “haklı karşılık verme hakkı” ifadesinde ne tür bir karşılık kast edilmektedir? Konu ile ilgili Bakanlığınızca yapılacak resmi girişimlerle ilgili kamuoyuna bir açıklamanız olacak mıdır? Bu tehdit paylaşımına karşılık nasıl bir diplomasi yürütülmüştür? Çin Büyükelçisine hangi uyarılar yapılmıştır? Çin Büyükelçisi bu durumu nasıl açıklamıştır? Bu tehdidin tekrarlanmayacağına dair teminat alınmış mıdır” sorularını yöneltti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.