Karaman'daki istismar iddiası

Karaman'daki istismar iddiası
MHP Grup Başkanvekili Akçay:"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı çocukların korunmasını, kendi bakanlığının sorumluluğunu bir tarafa bırakmış, olayın meydana geldiği vakfı korumaya yönelik bir özel gayret içerisine giriyor"

TBMM (AA) - MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı çocukların korunmasını, kendi bakanlığının sorumluluğunu bir tarafa bırakmış, olayın meydana geldiği vakfı korumaya yönelik bir özel gayret içerisine giriyor." dedi.

Akçay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 17 Şubat'ta verdikleri çocuk istismarına yönelik araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önerinin bugün Genel Kurul'da ele alındığını anımsattı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun, Karaman'daki çocuk istismarıyla ilgili açıklamalarının "talihsiz ve vahim olduğunu" savunan Erkan Akçay, "Sayın Bakan çocukların korunmasını, kendi bakanlığının sorumluluğunu bir tarafa bırakmış, olayın meydana geldiği vakfı korumaya yönelik bir özel gayret içerisine giriyor." diye konuştu.

Akçay, şunları söyledi:

"(Bir kere yaşanmış) ifadesi kabul edilemez ve çirkin bir tutumdur. Bir bakana yakışmamaktadır. Buna karar verecek olan yargıdır. Bakan, kendisini yargının yerine mi koyarak bu kadar emin konuşabiliyor? 45 çocuğun tecavüze uğradığı iddiası var. Bir defa yaşandığını nereden biliyor Sayın Bakan? Niye böyle bir vakfı koruma ihtiyacı ortaya çıkıyor.

Bakanlıktaki bu yanlış tutumu bugün AKP Grubu'nda da gördük. Böylesine vahim ve çirkin bir hadiseyi tevil etmeye çalıştılar. Bütün konuşmaların kapsamı, vakfı korumaya yönelik oldu. Bu çirkin olayı gözden kaçırıp, bu kurumu savunmak doğru ve ahlaki değildir. AKP Grubu'nun tutumunu kınıyoruz. Eninde sonunda AKP bu öneriyi kabul edecek. Aksi takdirde bunun altında kalırlar. Biz çocuk istismarında bir araya gelemeyeceksek, nerede bir araya geleceğiz?"

MHP Grup önerisinin AK Parti'nin oylarıyla reddedildiğini belirten Erkan Akçay, önerinin oylamasının yapıldığı sırada muhalefet milletvekillerinin Genel Kurul'da çoğunlukta olduğunu, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın'ın buna rağmen iktidar çoğunluktaymış gibi karar verdiğini de öne sürdü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.