Karatay Belediyesi 150. dev yatırımının temelini attı

Karatay Belediyesi 150. dev yatırımının temelini attı
Karatay Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak 150. yatırımın temel atma töreni düzenlendi.

Karatay Belediyesi tarafından Karaaslandede Mahallesi’ne, yapılacak olan Karatay Spor Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel atma törenine: Konya AK Parti Milletvekili Latif Selvi, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Konya AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin ile çok sayıda davetli katıldı.

İçinde kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu, suni çim saha, salon sporları merkezi, antrenör odaları, kapalı ve açık otopark alanlarının olduğunu ifade eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 24 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olacak merkezin Karatay Belediye tarihinin en yüksek bütçeli projesinin temelinin atıldığını söyledi.

dsc-1948.jpg

Gençleri her platformda desteklediklerini ifade eden Kılca; “Gençler bizim geleceğimiz diyoruz ve onları her platformda destekliyoruz. Var olabilmeleri için var gücümüzle gece gündüz demeden çalışıyoruz. İlçemizin spor altyapısını daha da güçlendirmek ve spor kültürünü geniş bir tabana yayabilmek amacıyla bugüne kadar çok önemli işler yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Gençlerimize yönelik projeleri çok önemsiyor, spor, geleneksel sanatlar, kişisel gelişim, yaşam becerileri, kültür, sanat, eğitim ve teknoloji gibi pek çok konuda kendilerini geliştirmeleri için projeler üretiyoruz. Çünkü spor ile eğitimi birbirini destekleyen unsurlar olarak görüyoruz. Bir taraftan ilçemizdeki derslik sayılarını çoğaltıyor, diğer taraftan da çocuklarımızın fiziksel gelişimlerine katkı sunacak spor tesisleri ve projeleri hayata geçiriyoruz” dedi.

Karatay ilçesinde kazandırılan spor tesisinin FIFA normlarına uygun olduğunu dile getiren Kılca, “Karatay Belediyesi olarak ilçemize 2019 yılından bugüne kadar 34 spor tesisi kazandırdık. Bu kapsamda, ilçemizde alanı uygun olan okullarımızın tamamına ve Karatay’ımıza kazandırdığımız parklarımıza ve yeşil kuşaklarımıza FIFA normlarına uygun halı sahalar kazandırıyoruz. Yine okullarımıza kapalı spor salonları yapıyoruz, 2019’da Karatay Belediyespor Kulübümüzü yeniden canlandırdık. Karatay Yaz Spor Okulları düzenliyor ve buralarda on binlerce çocuğumuza ve gencimize birçok branşta eğitimler veriyoruz. İlgilendiği branşta yeteneği olan gençlerimizin de Konyaspor'umuz başta olmak üzere, diğer spor kulüplerimize ve milli takımlarımıza gitmelerini sağlıyoruz. Bu bağlamda, kulübümüze bağlı takımlarımız da 4 buçuk yıldır katıldıkları yerel, ulusal ve uluslararası organizasyonlarda önemli dereceler elde ediyorlar” diye konuştu.

Hizmet sistemimize önemli bir halkayı daha ekliyoruz. Bugün 372 milyon liralık maliyetle belediye tarihimizin en yüksek bütçeli projesi olan Karatay Spor Merkezi’mizin temelini hep birlikte atıyoruz diyen Kılca, şunları kaydetti: “Burası birçok mahallemize, onun üzerinde mahallemize hizmet edecek. Karaaslan, Karaaslandede, Üzümcü, Çatalhöyük, Sultan Selim ve Elmacı mahallerine yakın. Buraya yakın yine Çataltömek ve Karakulak, İstiklal ve Saraçoğlu Mahalle’si bu bölgeye yakın mahallelerimiz. Bu bölgeler olmak üzere yine Meram belediyemizin sınırlarına da yakın bir bölge. Oradan da hemşerilerimize hizmet edecek bir spor tesisini inşallah Konya’ya kazandırıyoruz”

dsc-1950.jpg

Temeli atılan spor tesisi hakkında detaylı bilgi veren Kılca, “Gençlerimiz, modern tasarıma ve geniş imkanlara sahip çok güzel bir merkeze kavuşmuş olacaklar. Spor merkezimizin ilçemiz sporuna önemli katkılar sunacağına ve geleceğin yeni yıldızlarının yetişeceği bir mekân olacağına ben inanıyorum. 18 bin metrekarelik alan üzerine inşa edeceğimiz ve 25 metrekarelik kapalı alana sahip Karatay spor merkezimizde. Bin metrekarelik yarı olimpik yüzme havuzu, profesyonel müsabakalara uygun suni için saha, tekvando salonu, kick boks salonu, karate salonu, jimnastik salonu, masa tenisi, güveç salonu, fitness salonu, satranç salonu, okçuluk salonu, squash salonu, eskrim salonu, atletizm salonun soru kütüphanesi, bin 161 metrekare alanda 400 kişilik tribüne sahip kapalı spor salonu, idari ofisler, hakem için hazırlanma odaları, sporcu antrenör odaları, toplantı salonları ve buna benzer teknik hacimler olacak inşallah. Ayrıca, kapalı ve açık toplamda 153 aracılık otoparkımızda inşa edilecek” ifadelerine yer verdi.

dsc-1963-001.jpg

Konya’nın her alanda olduğu gibi bu alanda da örnek olduğunun altını çizen Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin; “Konya her alanda olduğu gibi sporda da örnek sporcuların yetiştiği ve örnek spor tesislerinin bulunduğu kadim bir şehirdir. Konya Gençlik Spor il Müdürlüğü olarak belediyelerimizle ortaklaşa yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde; şehrimizde spor yapılabilen alanları artırmak, çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı sağlamak, toplumda spor kültürünün oluşmasına katkıda bulunmak. Genç ve yetenekli bireyleri erken yaşta gevşetmek, sporu tabana yaymak, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, bireyler arasında dostluk ve kardeşlik bilincinin oluşturulmasını sağlamak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu amaç ve doğrultusunda bugün burada Karatay Belediyemiz tarafından hayata geçirilen Karatay Spor Merkezi projesinin temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Bu projenin hizmete girmesiyle birlikte Konya’da sporcu havuzuna birçok branşta. Yeni sporcular kazandırılacak yeni yetenekler keşfedilerek, 2023 Dünya Spor Başkenti Konya’nın ve ülkemizin spor altyapısına katkı sunulacaktır” ifadelerini kullandı.

Geleceğin teminatı olan geçlerin her alanda desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Konya AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, şu şekilde konuştu: “Gençliğe olan büyük bir yatırım. Geleceğimizin teminatı olan bu yavrularımızın kendi değerlerinin ekseninde sapkınlıkla ardan uzak, her türlü bağımlılıkla muhafaza ederek yavrularımıza hem eğitim boyutunda hem spor boyutuna sahip çıkılmalı. 4 buçuk yılda 150. eserin temelini atıyoruz. Bir zamanlar 15 20 yılda birkaç altgeçit yapabilenler. Bir arada oldukları ittifak diye yürüdükleri her türlü yanlışın içinde olabilen partilerle iş birliği yaparlar. Açıkça biz buradan şunu ilan ediyoruz: Ülkemizin geleceği olan ülkemizin teminatı olan bu yavrularımız için hem hükümetlerimiz hem de belediye başkanlarımız elinden gelen gayreti gösteriyor.”

“Bugün şehrimizin spor altyapısına Büyük katkı sağlayacak çok kıymetli bir eserin temelini atıyoruz” diyen Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş şu görüşlere yer verdi: “Karatay Belediyemiz tarafından inşa edilecek ve her yönünü oldukça işlevsel bir yapı olacak. Karatay Spor Merkezi’nin tüm hemşerilerimiz ve Konya’ya hayırlara vesile olmasını diliyorum. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de ilçe belediyelerimizle birlikte Konya’mızı bir spor şehri haline getirmek için oldukça önemli çalışmalar yaptık. Adeta bir seferberlik başlatarak kısa sürede şehir merkezimize ve ilçelerimizi yeni spor tesisleriyle spor salonlarıyla, halı sahalarla ve yüzme havuzlarıyla donatıyoruz. Şehrimizi bugün modern bisiklet yollarıyla, atletizm pistiyle, olimpik yüzme havuzlarıyla ve en iyi donanımlara sahip spor tesisleriyle bir spor şehri olmayı başarmıştır. Avrupa Spor Başkentleri ve şehirleri Federasyonu tarafından 2023 Dünya Spor Başkenti ünvanını almaya hak kazanan Türkiye’de ilk Avrupa’da Madrid'den sonra ikinci şehir olduk. Şehrimize bu noktaya getirmek elbette kolay olmadı. Gençlik Spor Bakanlığımızla, ilçe belediyelerimizle ve tüm paydaşlarımızla birlikte omuz omuza çalışarak bugünlere geldik. Bu yöndeki çalışmalarımıza hız kesmeden inşallah devam edeceğiz. Karatay belediyemizin şehrimize kazandıracağız Karatay Spor Merkezi altyapısına büyük değer katacak 24 metrekarelik bir alanı kapsayacak”

dsc-1974.jpg

SELVİ: “SPORTİF AKTİVİTELER İNSANLIK TARİHİ BOYUNCA HER ZAMAN ÇOK ÖNEMLİ OLMUŞTUR”

Çocukların kendilerini yetiştirebilecekleri tesislere ihtiyaç duyulduğunu belirten Konya AK Parti Milletvekili Latif Selvi; “Sportif aktiviteler insanlık tarihi boyunca her zaman çok önemli olmuştur. Başarıların gerçekleşebilmesi ve çağ nüfusuyla rekabet edebilmesi için çocuklarımızı yetiştirileceği mekanlara ihtiyaç vardır. Yıllar boyu hep ‘tesis’ dedik durduk. Yalnız başına sokak arasındaki boş arsalar değil çocuklarımız tesislerimizde bir araya geldiği zaman burada uzmanların elinde eğitimlerini aldığında çok büyük başarılara imza atarak madalyalar alacak. Arkadaşlar yıllarca eğitimin içerisinden olmuş bir arkadaşınız olarak çocuklarımızda yetenekleri görüyordum. Ama bu yetenekleri geliştirecek yerlerin sorunlarını hep yaşıyorduk. Şimdi okullarımız spor tesisleriyle buluşuyor. Donanımları geçmişle hiçbir zaman mukayese edilemeyecek seviyeye geldi. Hatta bu hususta başarılı olan ülkelerde yarışmaktadır. Aynı zamanda sosyal her mahallemizde her ilçemizden ve her beldemizden çocuğumuzun kolay erişebileceği ve spor yapacağı bir alana onların kavuşturmuş oluyor” cümleleriyle sözlerine son verdi. Pakize Şengül

dsc-1964.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.