Karatay Belediyesi ile Tatlısu Belediyesi kardeş şehir oldu

Karatay Belediyesi ile Tatlısu Belediyesi kardeş şehir oldu
Karatay Belediyesi ve KKTC'nin Tatlısu Belediyesi arasında “Kardeş Şehir Protokolü” imzalandı.

Karatay Belediyesi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Tatlısu Belediyesi arasında hazırlanan “Kardeş Şehir Protokolü” imzalandı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, törende yaptığı konuşmada Karatay Belediyesi ile Tatlısu Belediyesi arasında imzalanan protokolün iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarını daha da güçlendireceğini söyledi. KKTC Başbakanı Dr. Faiz Sucuoğlu’nun da katıldığı törende konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, “Karatay Belediyesi olarak et ve tırnak gibi olduğumuz Kıbrıslı kardeşlerimiz için üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi. KKTC’nin Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan ise kendileri için oldukça değerli olan işbirliği için Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti.

karatay-2.jpg

Karatay Belediyesi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Tatlısu Belediyesi arasında hazırlanan “Kardeş Şehir Protokolü” imzalandı.

PROTOKOL İMZA TÖRENİNE KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR VE BAŞBAKAN DR. FAİZ SUCUOĞLU DA KATILDI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve KKTC Başbakanı Dr. Faiz Sucuoğlu’nun da katıldığı törende imzalanan protokolle iki belediye; bilgi ve deneyim paylaşımlarının yanı sıra fiziki belediyecilik, sosyal, kültürel ve daha birçok konuyu kapsayan projeler hayata geçirecek.

karatay-3.jpg

BU PROTOKOL KARDEŞLİK BAĞLARIMIZI DAHA DA GÜÇLENDİRECEK

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Karatay Belediyesi ve Tatlısu Belediyesi arasında imzalanan kardeş şehir protokolünün öneminden söz etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar; “1571’de Kıbrıs’ın Osmanlı Devleti tarafından fethedilmesi ve 1974’ten sonra da Anadolu’nun çeşitli bölgelerinden pek çok insanımız Kıbrıs’a yerleşmiş. Dolayısıyla aramızda derin bir akrabalık bir kardeşlik bağı var. Karatay Belediyesi ve Tatlısu Belediyesi arasında imzalanan bu protokol de her iki ülke ile milletler arasındaki bu bağları daha da güçlendirecek. Ben bu işbirliği dolayısıyla Karatay Belediye Başkanı Sayın Hasan Kılca ve Tatlısu Belediye Başkanı Sayın Hayri Orçan’ı tebrik ediyorum” dedi.

KIBRISLI KARDEŞLERİMİZ İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Konya’nın ve Karatay’ın selamını iletti.

Başkan Hasan Kılca, “Öncelikle bu güzel ev sahipliğinizden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız başta olmak üzere tüm Kıbrıs halkına teşekkür ediyorum. Hz. Mevlana’nın şehri Konyamız’dan Karatay’ımızdan Kıbrıslı kardeşlerimize selam getirdim. Bizler Türkiye olarak Türk milleti olarak yavru vatanımız Kıbrıs ile et ve tırnak gibiyiz. Konya ve Karatay olarak Kıbrıs için neler yapabiliriz dedik ve bu çerçevede hazırladığımız protokolü imzalıyoruz. Karatay ve Tatlısu Belediyeleri; karşılıklı olarak bilgi ve deneyim paylaşımından fiziki belediyeciliğe; kültürel ve sosyal çalışmalara kadar pek çok alanda işbirliği yapacak. Biz Konya ve Karatay olarak burayla kardeşliğimizi pekiştirmeye geldik. Tatlısu’nun çok daha güzelleşmesi ve ilerlemesi için bizler de gereken her türlü desteği vereceğiz” dedi.

karatay-4.jpg

BU İŞBİRLİĞİ BİZİM İÇİN OLDUKÇA DEĞERLİ

Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan ise şunları söyledi: “Çok anlamlı ve önemli bir gün için bir aradayız. Türkiye’nin güzide şehri, Selçuklu payitahtı Konyamızın güzel ilçesi Karatay ile kardeşlik protokolü imzalıyoruz. Protokolün hazırlanış ve bugüne gelinmesindeki büyük katkıları için Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’ya, aramızdaki bu bağlantıyı sağlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay ile Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sayın Ercan Uslu’ya teşekkür ediyorum. Protokolün iki şehir arasındaki kardeşliğinin daha da artmasına, bilgi paylaşımına vesile olmasına ve şehirlerimizin çok daha ilerlemesine katkı sunacağına inanıyorum. Bizler için oldukça kıymetli olan bu protokolümüzün hayırlar getirmesini diliyorum.”

Konuşmaların ardından Karatay Belediyesi ile KKTC’nin Tatlısu Belediyesi’ni kardeş şehir ilan eden protokol imzalandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.