Karatay Belediyesi'nden Şeb-i Arus'a özel çorba ikramı

Karatay Belediyesi'nden Şeb-i Arus'a özel çorba ikramı
Karatay Belediyesi Şeb-i Arus için Konya'ya gelen misafirlere çorba ve salep ikramında bulundu.

Karatay Belediyesi Şeb-i Arus için Konya'ya gelen misafirlere çorba ve sahlep ikramında bulundu.

Karatay Belediyesi, Hazreti Mevlana’nın 748. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısıyla Konya'ya gelen misafirlerini en iyi şekilde ağırlamak için çaba göstermeye devam ediyor. Etkinliklerin başladığı ilk günden bu yana Mevlana Kültür Merkezi ve Mevlana Meydanı’nda vatandaşa sahlep ikramında bulunan Karatay Belediyesi, sabah namazları için Şems-i Tebrizi Camii’ni tercih eden misafirlere de çorba ikramında bulunuyor.

karatay-belediyesinden-seb-i-arusa-2.jpg

Mevlana Celaleddin-i Rumi, 748’inci vuslat yıl dönümünde yurt içi ve yurt dışından farklı din ve kültürden binlerce insanı Konya’da buluşturmaya devam ediyor.

Karatay Belediyesi de çorba ve salep ikramında bulunarak Konya’ya gelen Hz. Mevlana’nın misafirlerini en iyi şekilde ağırlıyor.

karatay-belediyesinden-seb-i-arusa-3.jpg

KARATAY’DAN SAHLEP VE ÇORBA İKRAMI

Bu kapsamda Karatay Belediyesi; sema törenlerinin yapıldığı Mevlana Kültür Merkezi ile Karatay Belediyesi ve Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan Karatay Türbeönü Buluşmaları” programlarının yapıldığı Mevlana Meydanı’nda bütün misafirlere sahlep ikramında bulunuyor.

Bunun yanı sıra ekipler, sabah namazı için Şems-i Tebrizi Camii’nde buluşan yüzlerce vatandaşa da sabah namazının ardından çorba ikram ediyor.

karatay-belediyesinden-seb-i-arusa-4.jpg

Vatandaşın takdirini toplayan bu projenin Karatay’da artık gelenekselleştiğini söyleyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Mevlana Celaleddin Rumi’nin 748. Vuslat yıldönümünde belediye olarak Konya’nın ve Hz. Mevlana’nın kıymetli misafirlerini iyi şekilde ağırlama gayretindeyiz. Özellikle kış aylarının ve soğuğun artık etkisini hissettirdiği bu günlerde vatandaşlarımızın içini ısıtmak için çorba ve salep dağıtık. Bu vesileyle Hz. Mevlana’nın çağrısına uyup şehrimizi şereflendiren tüm misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

karatay-belediyesinden-seb-i-arusa-5.jpg

karatay-belediyesinden-seb-i-arusa-6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.