Karatay Belediyesi'ne yüzde 20 tasarruf sağlayacak tesis yarın hizmete açılıyor

Karatay Belediyesi'ne yüzde 20 tasarruf sağlayacak tesis yarın hizmete açılıyor
 S. Yazı İşleri Müdürü
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Belediyesi’nin yapmış olduğu Beton Elemanları Tesisi’nin yarın hizmete açılacağını duyurdu. 11 bin metrekare alana kurulan tesis, yüzde 20 tasarruf sağlayacak.

Başkan Kılca sosyal medyadan yapmış olduğu paylaşımda, "Beton Elemanları Üretim Tesisi'mizin ilk üretimlerinden oldukça başarılı sonuçlar elde ettik. 300 bin metrekare yıllık kapasiteye sahip tesisimizi yarın hizmete açıyoruz. Yatırım giderlerimizi düşüren ve hizmet kalitemizi artıran bu çalışmamız Karatay'ımıza hayırlı olsun." ifadesinde bulundu.

Fiziki ve altyapı alanlarında hayata geçirdiği projelerle ilçeye önemli değer katan Karatay Belediyesi, maliyetlerini en aza indirecek hamlelerine devam ediyor. 2021’de yeni asfalt plentini ve Asfalt Analiz Laboratuvarı’nı belediyeye kazandıran Karatay Belediyesi, şimdi de Beton Elemanları Fabrikası kurdu.

2021’de yeni Asfalt Plenti’ni ve Asfalt Analiz Laboratuvarı’nı hizmete alan Karatay Belediyesi, ilçenin ihtiyaç duyduğu kilit parke, bordür ve betonun en hızlı, ekonomik ve kalite standartlarına uygun üretilebilmesi amacıyla şimdi de Beton Elemanları Fabrikası kurdu.

KENDİ TAŞINI ARTIK KENDİSİ ÜRETİYOR

Altyapı çalışmalarının en büyük gider kalemlerinden biri olan kilit parke ve bordür taşında maliyeti düşürmek ve ciddi oranda tasarruf sağlamak için kurulan tesis üretime başladı bile.

Tatlıcak Mahallesi’nde 11 bin metrekare alana kurulan tesis, 1500metrekare de kapalı alana sahip. Betonarme prefabrik olarak tasarlandı ve söz konusu tesis sayesinde Karatay Belediyesi, daha önce özel sektörden temin ettiği kilit parke ve bordür taşı artık kendisi üretiyor.

Tesis, kilit parke ve bordür taşının yanı sıra bims briket, beton briket ile kısmi hazır betonunu da üretebilecek. Üstelik söz konusu üretim, piyasaya göre yaklaşık yüzde 20 fiyat avantajına da sahip olacak. Yıllık ortalama 300 bin metrekare beton parke taşı üretimi yapacak tesis, yıllık ortalama 325 bin metre de bordür taşı imalatı gerçekleştirebilecek.

Günlük 1200 metrekare kilit parke taşı veya 1300 mtül de bordürüretebilen tesisin, 10 bin metrekarelik de parke stok alanı var. Karatay Belediyesi’ne yılda en az yüzde 20’nin üzerinde bir oranda tasarruf da sağlıyor. Üretim Beton Parke ve Bordür Makinası ile gerçekleştirilirken, önümüzdeki dönemlerde sayısı artırılacak makinalarla tesiste daha çok çeşit, ebat ve renklerde kilit parke ve bordür taşının üretimi mümkün hale gelecek.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.