Karatay Belediyesi'nin gelecek nesillere armağanı 148. yatırımında son durum

Karatay Belediyesi'nin gelecek nesillere armağanı 148. yatırımında son durum
Karatay Belediyesi tarafından çocuklar ve gençler için özel olarak tasarlanan Karatay Belediyesi'nin 148. yatırımı olan Karatay HOŞ KUBBE’nin yapımı aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Karatay Belediyesi’nin son 4.5 yılda temeli atılan 148’inci yatırım olan Karatay HOŞ KUBBE’nin yapımı devam ediyor. Kubbealtı Kütüphanesi, Okuma Salonu, Çocuk Kütüphaneleri, Çocuk Kafe, çocuk özel oyun alanlarının yanı sıra Kafe Karatay’ın yer alacağı HOŞ KUBBE, Karatay Belediyesi tarafından çocuklar ve gençler için özel olarak tasarlandı.

Çimenlik Mahallesi Alâaddin Kap Caddesi üzerinde yapılan Karatay HOŞ KUBBE’de gençlerin hem ders çalışabilecekleri hem de kaynak kitaplara kolaylıkla erişebilecekleri Kubbealtı Kütüphanesi bulunacak. Burada ayrıca gençler için birçok sosyal ve kültürel etkinlikler de yapılabilecek.

karatay-hos-kubbe-1.jpg

Karatay Belediyesi’nin son 4,5 yılda temeli atılan 148’nci yatırım da olan proje; bodrum ve asma kat dahil toplam 3 kattan oluşacak. Bin 426 metrekarelik proje ayrıca, 14 araçlık bir otoparka da sahip olacak HOŞ KUBBE’de iki kütüphane, bir de okuma salonu planlandı. Yine HOŞ KUBBE’de 0-3, 3-6 ve 6-12 yaş çocuk kütüphaneleri, özel oyun alanları ve Çocuk Kafe de bulunacak. Kısa sürede Konya’nın yeni markalarından birisi haline gelen Kafe Karatay’ın şubelerinden birisi de yine HOŞ KUBBE içerisinde hizmet verecek.

KARATAY’IMIZI GELECEĞE EN İYİ ŞEKİLDE TAŞIYORUZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay’ın ve yarınlarımızın teminatı çocuklar ile gençler için birbirinden kıymetli eserler kazandırmayı sürdürdüklerinin altını çizerek; “Karatay Belediyesi gençlerimizi ve geleceğimizi çok önemsiyoruz. Bu bağlamda da bugünden yarınlarımıza güzel hizmetler miras bırakmanın çabasındayız. HOŞ KUBBE de gelecek nesillerimize armağan ettiğimiz önemli bir projemiz. Tamamlanıp hizmet vermeye başladığında HOŞ KUBBE’nin, çocuklarımızın erken yaşlarda kitaplarla tanışmasına, okuma alışkanlığı kazanmasına ve bilgi ile becerilerini destekleyip, hayal güçlerini besleyeceğine inanıyoruz. Yine bu özel mekân, evlatlarımızın mental sağlığına katkı sunmasının yanında, eğlenceli aktivitelerle farklı ve benzersiz bir öğrenme ortamı da sunacak. Gençlerimiz de bu nezih ortamda derslerine konsantre olurken; ihtiyacı olan her türlü bilgiye kolayca ulaşabilecek ve araştırma yapabilecek kaynaklara da sahip olacaklar. Sınavlara hazırlanan yavrularımızın da HOŞ KUBBE’deki Kubbealtı Kütüphanesi’nden en güzel şekilde yararlanacağına inanıyorum. Bizler belediye olarak durmadan, yorulmadan üretmeye ve Karatay’ı geleceğe taşımaya devam edeceğiz” dedi.

karatay-hos-kubbe-3.jpg

karatay-hos-kubbe-6.jpg

karatay-hos-kubbe-7.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.