Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nden Kariyer Planlaması için önemli program

Karatay Kent Konseyi  Gençlik  Meclisi'nden Kariyer Planlaması için önemli program
Karatay Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, “Kariyer Günleri" projesi kapsamında Karatay Borsa İstanbul Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde program düzenlendi.

Karatay Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, ilçede eğitim gören öğrencilere yönelik eğitim ve kariyer planlaması için önemli bir projeyi hayata geçirdi. Özellikle lise öğrencilerinin meslek, staj yeri ve üniversitedeki bölümün seçimine katkı sunacak programların ilki ise Karatay Borsa İstanbul Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Programa konuşmacı olarak katılan Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Mustafa Cüneyt Şapcılar, akademik kariyer ve dil eğitiminin önemine vurgu yaptı.

Karatay Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, “Kariyer Günleri” projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında ilk program ise Karatay Borsa İstanbul Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

KARATAY KENT KONSEYİ GENÇLİK MECLİSİ’NDEN LİSE ÖĞRENCİLERİNE MÜJDE

Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ahmet Babuççu, program öncesinde yaptığı konuşmada “Kariyer Günleri” programlarını düzenlemedeki amaçlarından söz etti.

Karataylı lise öğrencilerinin eğitim hayatları sırasında ve mezuniyet sonrasında öğrencilerin donanımlarını arttırmak ve istihdam olanaklarına katkıda bulunmak istediklerini ifade eden Babuççu; “Kariyer Günleri programlarımızla öğrenci kardeşlerimizin kendilerini her anlamda yetiştirmelerine katkı sunmayı amaçlıyoruz. Bu programlarımıza katılan kardeşlerimizi üniversitelerimizle de buluşturup bölümleriyle ilgili deneyim paylaşımı yapmalarını da sağlayacağız” dedi.

ÜNİVERSİTE VE ÖZELLİKLE DİL EĞİTİMİ ÖĞRENCİLERİN ÖNCELİĞİ OLMALI

Alanında uzman birbirinden önemli ismin konuk olacağı programların ilkinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Cüneyt Şapcılar, öğrencilerle buluştu.

Eğitim çağındaki gençlerin, özellikle de lise öğrencilerin mesleki bilinçlerini artırmak ve istihdam olanaklarından daha fazla faydalanmak amacıyla düzenlenen “Kariyer Günleri”nde konuşan Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Cüneyt Şapcılar; gençlerin mesleki tercihlerinde doğru yönlendirilmeleri, gelecekte yapacakları mesleklerinin tüm yönlerinden haberdar olmaları ile meslek edinim sürecinde geçmeleri gereken aşamalar hakkında bilgi verdi. Öğrencilere seçecekleri mesleği öncelikle sevmeleri konusunda tavsiyede bulunan Şapçılar, özellikle meslek lisesi öğrencilerinin alanlarında kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini aktardı. Dr. Mustafa Cüneyt Şapcılar, akademik kariyerin ve dil eğitiminin önemine vurgu yaptığı sunumunda meslek lisesi öğrencilerinin iş hayatına atılmadan önce, üniversite eğitimi ile kişisel gelişimlerini tamamlamaları gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.