Karatay'a dev yatırım geliyor! Güneş ekip enerji biçecek!

Karatay'a dev yatırım geliyor! Güneş ekip enerji biçecek!
 Muhabir
Karatay bölgesinin güneş enerjisi potansiyelini değerlendirmek amacı ile kurulacak panellerle ilgili Başkan Kılca müjdeyi Konyalılar ile paylaştı. İşte detaylar...

Karatay Belediyesi fiziki yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, gerçekleştirdiği toplantıda müjdeyi paylaştı. Kılca, “İsmil Mahallemizde 100 bin metrekarenin üzerinde bir alana 6 megavat kurulu güce sahip yeni bir Güneş Enerji Santrali kuruyoruz” dedi.

Karatay Belediyesi bölgenin güneş enerjisi potansiyelini değerlendirmek amacı ile İsmil Mahallesi'ne kuracağı panellerle elektrikte yeni bir dönem başlatacak.

project202402260007.jpg

‘ELEKTRİK ENERJİSİ İHTİYACININ

ÇOK BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ KARŞILANIYOR’

Enerji giderlerini en aza indirmek için çalışmalar gösterdiklerini ifade eden Başkan Hasan Kılca, “Karatay’da birçok örnek uygulama yaptık. Bu çalışmalarımızın önemli ayaklarından birini de çevre başlığımız oluşturuyor. Geride kalan 5 yılda çevre dostu projeleri Karatay’ımıza kazandırdık. Şu anda 4 noktada güneş panellerinden oluşan enerji santralimiz var. Belediyemizin ve bağlı birimlerimizin elektrik enerjisi ihtiyacının çok büyük bir bölümünü bu santrallerimizden karşılıyoruz. Tatlıcak Güneş Enerji Santralimize ilave olarak Saraçoğlu Güneş Enerji Santralimizi 2019 yılının sonunda hizmete açmıştık. Burada 19 bin 800 metrekare alanda 4.400 adet panel bulunuyor. Yeni kapalı Pazar marketlerimizi GES modeliyle inşa ettik. Kalenderhane ve Büyüksinan Mahallelerimize kazandırdığımız 2 yeni Pazar marketimizin çatılarını Güneş Enerji Santrali özelliğinde yaptık. Bu çalışmamızla vatandaşlarımıza ve pazarcı esnafımıza konforlu mekanlar sunarken, enerji giderlerimizi de en aza indiriyoruz” dedi.

76d817c0-9cb7-40e3-bd90-e4582b3e3164.jpeg

BAŞKAN KILCA MÜJDEYİ PAYLAŞTI!

Bölgenin güneş enerjisi potansiyelini değerlendirmek amacı ile çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Kılca, “Güneş enerji santrali projelerimizle ilgili yeni bir müjdeyi de buradan paylaşmak istiyorum. İsmil Mahallemizde 100 bin metrekarenin üzerinde bir alana 6 megavat kurulu güce sahip yeni bir Güneş Enerji Santrali kuruyoruz. Projemizi tamamladık ve yapım ihalesine çıktık. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.