Karatay’da projeler bitmiyor

Karatay’da projeler bitmiyor
Pusula Gazetesi Ekibi Şehir Parkı’nda Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın misafiri oldu. Karatay’ı her geçen gün daha ileriye taşımak için gayret gösterdiklerini belirten Kılca, projelerinden bahsetti

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Şehir Parkı’nda düzenlediği kahvaltı programında Pusula Gazetesi ekibini ağırladı. Başkan Kılca programda Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Emrullah Nergiz, Yazı İşleri Müdürü İbrahim Çiçekçi, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mustafa Özdemir ve Pusula ekibine Karatay’da bugüne kadar gerçekleştirdiği plan ve projeleri kısaca değerlendirdi. Başkan Kılca burada yaptığı açıklamada Şehir Parkı ve Konya’daki diğer piknik alanlarının Konyalılar tarafından çok sevildiğini ve özellikle hafta sonları vatandaşların ilk tercihinin piknik alanları olduğunu söyleyerek bu sebeple piknik ve park alanlarına özen gösterdiklerinin altını çizdi.

adm-0309.jpg

MEVLANA MÜZESİ ARKASINDAKİ PROJEYİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Karatay’da hayata geçirilen diğer projelerden de bahseden Başkan Kılca, Mevlana Türbesi’nin arkasında kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Kılca, “Yakın zamanda bu alana kazandıracağımız projeyi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşılacak” dedi. Karatay Termal Tatil Köyü hakkında da bilgiler veren Kılca, genişletme çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Konsepte otel projesi ilave edileceğini söyleyen Kılca, Karatay Termal Tesislerine hem Konya’dan hem de Konya dışından yoğun bir talep olduğunu ifade etti.

adm-0315.jpg

'OBRUK HANI'NDA ÇALIŞMALAR TAMAM

Tarihi dokuya da önem verildiğine dikkat çeken Başkan Kılca, “Selçuklu dönemi kervansarayı 'Obruk Hanı'nda çalışmaları tamamlandı. Obruk Hanı’nda çalışmalar başlamadan önce bile bu hanın Kapadokya yolu üzerinde olması sebebiyle günlük en az 100 otobüs uğruyordu. Obruk gölü çok büyüleyeceği bir göl. Doğa harikası. Bu alanı Jeopark şeklinde düzenliyoruz. Obruk Han 800 yıllık bir tarih. Yine Yağlıbayat’ta bir antik kent keşfedildi. Bu bölgede bulunan yazıtlar köylülerimizin bahçelerinde bulunuyor. Bir kısmı ise tarihi eserler ise köylülerin duvarındaydı. Müze Müdürlüğümüz bunları tek tek toplayarak numaralandırdı. Bulunan antik kentte Amfi Tiyatro alanında da kazı çalışmaları bu hafta başlıyor. Bu konuda gerekli izinler de alındı. Buradaki çalışmalarımızı da Selçuk Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Konya Müze Müdürlüğü ile gerçekleştiriyoruz. Bu projenin finansmanını Karatay Belediyesi olarak biz karşılıyoruz. Projemize Konya Büyükşehir Belediyemizde destek veriyor” dedi.

adm-0329.jpg

EĞİTİME YATIRIM SÜRÜYOR

Eğitim yatırımlarını da anlatan Kılca, “Karatay Bilim ve Sanat Merkezimiz adliye civarında öğrencilerimize hizmet veriyor. 24 derslikli Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu ve Hamzaoğlu İlkokulunu tamamlayarak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim ettik. 3 tane anaokulu 1 tanesini ise İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz Öğrenme Merkezi olarak değiştirdi. Bunları da tamamlayarak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim ettik. Toplamda 101 derslik görev sürecimizde tamamladık. Şu anda da 3 tane okulumuzun da planlamasını gerçekleştiriyoruz. Tüm birinci sınıflarımıza çanta ve kırtasiye desteğimiz devam ediyor. Tüm okullarımıza TUBİTAK Popüler Bilim Yayınları kitaplığı kurduk. Bu da ilk defa Türkiye’de TUBİTAK ile Karatay Belediyemizin başlatmış olduğu bir proje. RoboKaratay Projesini de KOP ile birlikte hayata geçirilen bir proje. Okullarımıza Robotik Kodlama Arduino sınıfları kuruyoruz. Şu anda 11 sınıfımız tamamlanmış durumda. İlçemizde bulunan tüm ortaokul öğrencilerimize Bilim ve Çocuk. Tüm lise öğrencilerine de Bilim ve Teknik dergilerini evlerine gönderiyoruz” dedi.

adm-0353.jpg

KARATAY’A 40 PARK DAHA KAZANDIRILACAK

Karatay Belediyemize ait hobi bahçeleri vatandaşlarımız için bir yaşam alanı oluyor” diyen Kılca, “Bu alanlarımız hafta sonunda yoğun ilgi görüyor. Hobi Bahçeleri vatandaşlarımız için terapi alanı oluyor” dedi. Kılca, “Karatay Belediyesi olarak yeşil kuşak park alanlarımız var. Yeşil kuşak parklarımız ile Karatay daha yaşanabilir ve daha yeşil bir hale bürünüyor. Parklarda eskiyen çocuk oyun grupları tamamen yenilenirken daha işlevsel hale getirilerek vatandaşların kullanımına açılıyor. Bu arada Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Karatay Belediyesi tarafından projelendirilen 40 adet mahalle arası parkın yapımı için de çalışmalara başladı. Söz konusu projelerin tamamının yılsonuna kadar tamamlanması bekleniyor” dedi.

adm-0356.jpg

ARAÇ FİLOSU GÜÇLENDİRİLDİ

“2019 ve 2021 yılında belediyemize alınan araç ve iş makinesi sayısı 104 adettir” iyen Kılca, “Bu bağlamda makine parkımızı tamamen yeniledik. Bizler, insan ve hizmet odaklı yerel yönetim anlayışıyla ilçe halkımıza zamanında ve eksiksiz hizmet vermek amacındayız. Sahip olduğumuz bütçeyi de verimli ve etkin kullanıyoruz. Hizmete aldığımız tüm araçlarımızı borç veya kredi almadan kendi kaynaklarımızla satın alıyoruz” şeklinde konuştu.

adm-0369.jpg

11 SOSYAL TESİSİN YAPIMI SÜRÜYOR

Kılca, “Karatay Belediyesi olarak geçtiğimiz hafta Büyükburnak, Esentepe, Yenikent, Acıdort, Zincirli, Divanlar, Ortakonak ve Yavşankuyu Mahallerimize kazandıracağımız 7 sosyal tesisin temelini attık. Saraçoğlu, Orhangazi, Akabe ve Hacısadık mahallelerine kazandırılacak sosyal tesis ile kurs merkezlerinin yapımı da devam ediyor. 11 sosyal tesiste Millet Kıraathanesi, Kafeterya, Çocuk Oyun Kulübü, Fıtness, Buhar Odası, Aerobik Salonu, Kuaför ve Güzellik Merkezi, Sauna, Buhar Odası, El Sanatları, Takı Tasarım, Ebru, Dil Derslikleri, Müzik, Mefruşat, Resim, Giyim, Ahşap Boyama ve Yemek Atölyeleri, otopark alanları gibi daha birçok bölümler bulunacak” dedi.

adm-0374.jpg

KARATAY’DA GENÇLER HİÇ İHMAL EDİLMİYOR

Gençlerle ilgili çalışmalardan da bahseden Kılca, “Bir taraftan Karatay Yaz Spor Okulları projesini yürüten Karatay Belediyesi, diğer taraftan da ilçedeki 30 okula 30 yeni suni çim saha projesi ile Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin etkinliği ve daha pek çok alanda hayata geçirdiği yatırımıyla eğitim yaşındaki gençlere ulaşmaya yönelik büyük bir çaba gösteriyor. Karatay Belediyesi, kendi projelerinin yanı sıra STK, dernekler veya vatandaşlar tarafından Karatay’ın 80 mahallesinde yürütülen sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere önemli ölçüde destek de oluyor” ifadelerini kullandı.

adm-0394.jpg

LAVANTA BAHÇELERİ DOĞAL STÜDYO OLDU

Lavanta Bahçeleri’nin fotoğraf tutkunlarının uğrak yeri olduğunu ifade eden Kılca, “Karatay Belediyesi tarafından Saraçoğlu Mahallesi'nde lavanta dikilen 90 bin metrekare alan, fotoğraf tutkunları için doğal stüdyo oldu. 70 bin ziyaretçi ağırlandı. Özellikle Cumartesi ve Pazar günleri oldukça yoğun olduk. Düğünlerden sonra gelinlerimiz, damatlarımız gelip çekim yaptı. Bu alanımızı da genişletme çalışmalarını sürdürüyoruz. Lavanta Bahçesinin yanında bulunan 300 metrekare alana da lavanta ekmeği düşünüyoruz. Lavantayı da çiftçilerimize öneriyoruz” şeklinde konuştu.

adm-0400.jpg

KARATAY BELEDİYESİ ASFALTTA REKORLAR KIRIYOR

Asfaltta rekorlar kırdıklarını belirten Kılca, “2019’da 150 bin, 2020’de 200 bin ton asfalt hedefi koyduk ve bu hedefleri aştık. Bu yıl da asfaltta hedefimiz büyüdü. İnşallah bu yıl 250 bin ton asfalt dökmüş olacağız. Geçtiğimiz hafta şehrimize 11 milyon lira değerinde yeni bir asfalt plenti daha kazandırdık. Bu yıl merkez ile birlikte 1 milyon 400 bin metrekare parkeyi tamamlamış olacağız. Taşra mahallerde ilk defa otobüs yollarını sıcak asfalt mahalle yolu aralarını da parke döşedik” şeklinde konuştu.

adm-0412.jpg

KARATAY’A YENİ AŞEVİ KAZANDIRILIYOR

“Karatay Belediyesi olarak Konya’ya yeni bir aşevi kazandırıyoruz” diyen Kılca, “Şeyhulemarecepağa Mahallesi’ne yapacağımız Aş Evi’nin maliyeti 7 milyon 350 bin liradır. Yine Glutensiz Ekmek üretimiz şehir dışını aştı. Aylık 300 bin üretim yaparak ülkemizdeki birçok şehre Glutensiz Ekmekleri gönderiyoruz. Diğer taraftan Karatay’a Engelsiz Yaşam Merkezi kazandırıyoruz. Bu projemizi de yine Şeyhulemarecepağa  Mahallesi’nde hayata geçiriyoruz. Spora ve gençlerimize verdiğimiz değerin bir başka örneğini Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda da mahallemize spor tesisi ve Tenis Kortu kazandırıyoruz. İki adet kapalı tenis, 1 adet de kapalı tenis kortun yanı sıra kafe ve idari büronun olacağı bu projemiz de ihale ilanı aşamasında” diye konuştu. Başkan Kılca, Karatay’a dört tane kapalı Pazar market kazandırıldığını da sözlerine ekledi. (Esra Örengül)

adm-0422.jpg

 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.