Karatay’da Ramazan öncesi denetimler sıklaştı

Karatay’da Ramazan öncesi denetimler sıklaştı
Karatay Belediyesi ekipleri Ramazan öncesi ilçe genelinde fırınları, pastaneleri, alışveriş merkezlerini ve marketleri denetliyor.

Karatay Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde rutin olarak sürdürdüğü denetimlerini daha da arttırdı. Vatandaşların Ramazan ayını sorunsuz bir şekilde geçirmesi amacıyla ilçe genelindeki marketler, alışveriş merkezleri, fırınlar ve pastaneler denetleniyor.

Karatay Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından Ramazan ayı öncesinde vatandaş sağlığı denetimlerini sıklaştırdı. Ramazan ayını sorunsuz bir şekilde geçirmesini isteyen ekipler, ilçede bulunan alışveriş merkezleri, fırınlar ve pastanelere yönelik denetimlerine hız verdi.

Ekipler, işyerlerinin temizliği, satılan ürünlerin son kullanma tarihleri, resmi belge kontrolü ve imalat yerleri ve çalışanların hijyen kurallarına uyup uymadığını inceliyor.

denetim-7.jpg

Konuyla ilgili olarak Karatay Belediyesi’nden yapılan açıklamada. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin denetimlerini bir kat daha arttırdığı dile getirilerek; “Vatandaşlarımızın Ramazan süresince, güvenli ve huzurlu bir şekilde alışveriş yapabilmeleri için ekiplerimiz ilçe genelinde sürekli denetimler gerçekleştiriyor. Söz konusu denetlemelerde ekiplerimiz; kendi evinde ve kendi sofrasında nasıl güvenilir ve sağlıklı ekmek ya da pide görmek istiyorsa aynısının vatandaşın sofrasında da olması adına azami hassasiyet gösteriyor. Bu kapsamda da ekiplerimiz; fırın, market ve pastane daha birçok işletmenin denetiminde genel temizlik, üretim izni, ruhsat, gramaj, etiket ve personel kılık kıyafetleri konularına dikkat ediyor. Yine ekiplerimiz, ambalajlı ürünlerin son kullanma tarihi ve ekmeklerin gramajlarını da bu kapsamda yerinde denetliyor” dendi.

denetim-8.jpg

Denetimlerin Ramazan ayı içerisinde de devam edeceği belirtilen açıklamada, şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığı, bazı eksikliklerin giderilmesi için işletmecilere gerekli uyarıların yapıldığı belirtildi.

denetim-4.jpg

denetim-5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.