Karatay'da son beş yıl konuşuldu! Yatırımlar ile pek çok rekor kırıldı!

Karatay'da son beş yıl konuşuldu! Yatırımlar ile pek çok rekor kırıldı!
 Muhabir
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, görev süresi boyunca ilçeye yapılan yatırımlar ve hizmetleri paylaştı. Kılca, 5 yılda faaliyetler ile geçen süreci özetledi.

Açılış konuşması gerçekleştiren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, "Konya’mızın en büyük sorumluluk sahalarının başlarında yer alan Karatay’da 2.746 km2 alanda hizmet üretiyoruz" ifadelerini kullandı.

'KARATAY SON BEŞ YILDA REKORA İMZA ATTI'

Son beş yılda ulaşım yatırımları alanında yaptıkları faaliyetleri açıklayan Başkan Hasan Kılca, "Konya’mızın en büyük sorumluluk sahalarının başlarında yer alan Karatay’da 2.746 km2 alanda hizmet üretiyoruz. Bu büyük coğrafya özellikle ulaşımda büyük işler yapmayı gerektiriyor. Sorumluluğumuzun gereğini yaptık ve geride kalan 5 yılda toplamda 1200 km’lik yol çalışmasını Karatay’ımıza kazandırdık. 1008 noktada sıcak asfalt serimi yaptık. 900 bin tonu aşan bu çalışmamızla Karatay’ımızda altyapı çalışmaları tamamlanmış tüm alanlarda sıcak asfalt serimi gerçekleştirdik. Özellikle sanayi bölgelerimizde yoğun bir dönemi geride bıraktık. Karatay sanayileşmenin yüksek olduğu büyük bir üretim üssü. 60’ın üzerinde sanayi sitemiz var. Bu rakama da her geçen gün yenileri ekleniyor. Bu büyük potansiyel de yeni yol ihtiyaçlarını beraberinde getiriyor. İhtiyacı karşılamak için ekiplerimizle birlikte büyük bir özveriyle çalışmalarımızı sanayilerimizin toplamda 129 ayrı bölgesinde yürüttük. Akan, Medcezir, Yakamoz, Milenyum, Ayyıldız ve Ahmet Petekçi Caddeleri gibi sanayilerimiz için ana arter niteliğinde olan yol çalışmaları yaptık. Sanayilerimizin yanında ilçe merkezimizde de caddelerimizi yeniledik. Toplamda 20 caddemizde yenileme çalışması yürüttük. Bazılarına değinecek olursak. Çimenlik Caddemizi, Küçük Kumköprü Caddemizin 1. Etabını, Kanal Caddemizin 1. Etabını yeniledik.
3 etaptan oluşan Şeyh Ulema Yahşi Caddemizin gidiş geliş yönlü olarak 2 etabını tamamladık.
Bu yıl tamamlayacağımız son etap ile Ali Ulvi Kurucu Caddesi ile Fetih Caddesini alternatif bir hat ile birbirine bağlamış olacağız. Bölgede oluşan trafiği de bu çalışmamızla önemli ölçüde rahatlatacağız. Karaaslan Mahallemizde Kosova ve Kamil Yaylalı Caddelerimizi hizmete açtık. Bu çalışmamızla Karaman Yolu’nu Olimpiyat Parkı istikametinden Lavanta Bahçelerimize ve oradan da Saraçoğlu Caddesine alternatif bir hat ile bağlamış olduk. Yine bu bölgemizin ulaşım ağına güçlü bir katkı daha yapıyoruz. Bezmialem Caddemizi Saraçoğlu Caddesi kesişiminden itibaren uzun bir hat ile Karaman Caddemize bağlıyoruz. Hasan Hüseyin Varol Caddemizin şu anda 1. Etap yol açımlarımızı büyük oranda yaptık.
2. Etap için 18 imar planı uygulamalarımız devam ediyor. Burada oluşacak yeni hat özellikle Kanal Caddesinin dış kısmında kalan mahallelerimizin Karaman Yoluna bağlantısında ulaşım yükünü önemli ölçüde azaltacak. Cadde yenileme çalışmalarımızı 2024 yılında da sürdüreceğiz.
Kanal caddemizin 1.100 metrelik 2. Etabını, Kumköprü Caddemizin 500 metrelik 2. Etabını ve 800 metrelik Sarıyakup Caddemizi 2024 yılı programımıza aldık. İlçe merkezimizde bu çalışmaları yaparken merkeze uzak mahallelerimizde de aynı yoğunlukta ulaşım yatırımları yaptık. Merkeze uzak 24 mahallemizde 125 bin ton sıcak asfalt serimi yaparak toplamda 72 kilometre sıcak asfalt yol çalışması yaptık.
İsmil – Ovakavağı – Hayıroğlu Mahallelerimizi birbirine bağlayan 15 kilometrelik yolu %35 genişlettik ve sıcak asfaltla kapladık.
Sathi kaplama çalışmalarımız kapsamında merkeze uzak mahallelerimizde hizmet veren toplamda 37 ayrı bağlantı yolunu yeniledik. Toplamda 252 kilometrelik yeni mahalle bağlantı yolunu hemşehrilerimizin hizmetine sunduk.
Karatay’ımızda son 5 yılda önemli bir rekora daha imza attık. Toplamda 2.8 milyon metrekare kilitli parke uygulamasıyla ilçe merkezimizle birlikte merkeze uzak 32 mahallemizin tamamının iç yollarını kilitli parke ile ördük. Son olarak yine ulaşım yatırımları arasında sayılabilecek çalışmalarımız olan sulama kanalı araç köprülerimiz hakkında da bilgi vermek istiyorum.
İlçemiz sınırları içerisinden geçen T3 Sulama Kanalı ve Meram Çayı üzerinde 2 ayrı noktaya 17 metre açıklığa sahip 2 yeni araç köprüsü inşa ettik ve hizmete sunduk. Ulaşım başlığında saydığım tüm bu çalışmalarımızla toplamda 1200 kilometrelik yol çalışmasını Karatay’ımıza kazandırmış olduk. Şehrimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2024-03-06-at-20-41-31-1.jpeg

KARATAY’DA ÖĞRENCİ OLMAK BİR BAŞKA!
Eğitim yatırımlarına önem verdiklerini ifade eden Başkan Kılca, "Bizim için her başlık özel. Ancak bir tanesi var ki bizdeki yeri bir başka. Nesillerimizi doğrudan ilgilendiren, var gücümüzle destek olduğumuz, en özel yatırım başlığımız elbette eğitim. Bu alanda da geride kalan 5 yıla çok iş sığdırdık.
Öğrencilerimiz ve her yaştan vatandaşımız için Karatay’ımıza 5 yılda tam 16 yeni okul ve eğitim tesisi kazandırdık.
Karatay Bilim ve Sanat Merkezimizi, 24 Derslikli Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulumuzu, 23 Nisan İmam Hatip Ortaokulumuzu, Köprübaşı Mevlana Anaokulumuzu ve Hamzaoğlu Anaokulumuzu hizmete sunduk.
Kızören Mahallemizde lise yapımımızı tamamladık. Nakipoğlu Mahallemizde hayırseverimizin de destekleriyle 24 derslikli ilkokul binamızı büyük oranda tamamladık.
Bu yatırımlarımızla Karatay’ımıza toplamda 121 dersliği kazandırmış olduk.
Öğrencilerimizin eğitim hayatlarında fiziki imkanları en iyi seviyelere çıkaran okul yatırımlarımıza yeni dönemde de devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. Eğitim alanındaki bir diğer yatırımımız olan tabiat mektebimizi de Karatay Şehir Parkımızın içine konumlandırdık ve yapımını tamamladık. Yemyeşil bir dokunun içerisinde derslikler, kule, sera ve atölyelerden oluşan bu özel merkezde her yıl ilkokul 2. Sınıflarımızın tamamına tabiat eğitimi vereceğiz. Karatay Tabiat Mektebi ilçemize hayırlı olsun.
Hacısadık, Akabe, Orhangazi ve Saraçoğlu Mahallelerimize kazandırdığımız tesislerimizi Büyükşehir Belediyemiz marifetiyle KOMEK ve Bilgehane olarak hizmete sunduk.
Tesislerimizde her yaştan vatandaşlarımız atölye ve dersliklerde eğitim alıyorlar. Bu alanda da Büyükşehir Belediyemizle güzel bir iş birliğimizi daha hizmete dönüştürmüş olduk. Bu tesislerimizin bir bölümü aynı zamanda mahalle ve emekli konakları olarak da hizmet veriyor.
Eğitim alanında özel işlerimizden biri de Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezimiz oldu.
Bilindiği üzere Ali Ulvi Kurucu Caddesi üzerinde merkezi bir konumda atıl durumda kalan bir halı saha mevcuttu. İlk olarak bölgede 3 bin vatandaşımızı kapsayan geniş bir anket çalışması yaptık ve bölgedeki ihtiyaçlar ile beklentiyi ölçtük.
İlk sıralarda çıkan kütüphane, kafe Karatay, atölye ve derslikler gibi donatıları bu yatırımımızda buluşturduk. Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezimiz e-spor merkezi, konferans salonu, sesli ve sessiz kütüphane, müzik, ebru, medya atölyesi ve spor salonu gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor.
Bölgedeki vatandaşlarımız ve gençlerimiz istedi, biz yaptık. Ortaya nitelikli bir tesis çıktı.
Eğitime yönelik bir diğer tesisimizi de Karatay Kültür ve Sanat Akademisi olarak Doğuş Mahallemizde hizmete açtık.
Bu tesisimizde çocuklarımız ve gençlerimiz ahşap, akıl zeka, çini, bilişim, yabancı dil, drama, okuma, diksiyon, müzik ve resim gibi 10 farklı branşta eğitim alıyorlar. Hem Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezimiz hem de Karatay Kültür Sanat Akademimiz çocuklarımızın ve gençlerimizin bireysel becerilerine yatırım yaptığımız, güzel ortamlarda, güvenli alanlarda evlatlarımızı geleceğe hazırladığımız iki önemli merkezimiz oldu. Eğitim alanında sayabileceğim diğer fiziki yatırımlarımız ise kurs merkezlerimiz. Fetih ve Köprübaşı Mahallelerimizde 2 yeni kurs merkezimizin yapımını tamamladık ve ilgili kurumlarımıza devrini gerçekleştirdik.
Hamdolsun, tüm bu çalışmalarımızla birlikte çocuklarımızın ve gençlerimizin “Karatay’da öğrenci olmak bir başka” diyeceği destekler de sağladık. Söz vermiştik. Göreve geldiğimizde hemen uygulamaya koyduk. Ve tam 5 yıldır Karatay’da 1. Sınıfa başlayan tüm çocuklarımızın okul çantalarını ve kırtasiye malzemelerini ilk ders gününde sıralarında hazır ediyoruz.
Her yıl yaklaşık 10 bin, 5 yılda ise 50 bin çocuğumuz ve ailemiz bu desteğimizden faydalandı. Bir diğer desteğimiz üniversiteye hazırlanan gençlerimiz için. YKS sınavına katılan tüm 12. Sınıf öğrencilerimizin başvuru yaptıkları tüm oturumlarının sınav kayıt ücretlerini Karatay Belediyesi olarak biz karşılıyoruz. 2022 yılında başlatmıştık bu uygulamamızı her yıl tekrarlıyoruz. 3 yılda toplam 8 bin öğrencimiz YKS desteğimizden faydalandı. YKS desteğini alan öğrencilerimiz Üniversiteye kayıt olduklarında yeni bir eğitim desteği paketimizle tanışıyorlar.
Üniversiteye ilk adımında Karatay Belediyesi yanında projemiz kapsamında her öğrencimize nakdi destek sağlıyoruz. Yine 2022 yılında başlattığımız bu uygulamamızdan 2 yılda 5 bin öğrencimiz faydalandı. Bu yıl da aynı desteğimizi üniversite yerleştirmelerinin ardından duyuracağız. 2022’de 1000 lira, 2023’te 1500 lira olan üniversiteye ilk kayıt desteğimizi %70 oranında artırarak bu yıl 2500 lira olarak belirledik. Gençlerimize hayırlı olsun. Eğitim desteklerimizin bir diğer alanını da kaynak kitaplar oluşturuyor.
Bu kapsamda 5 yılda Karatay’ımızdaki öğrencilerimiz için hem bireysel hem de okul bazlı toplamda 450 bin kitap desteği sağladık" diye konuştu.

whatsapp-image-2024-03-06-at-20-41-31-2.jpeg

'SPORA VE SPORCUYA GÜÇLÜ YATIRIMLAR YAPILDI'
Spor ve sporcuya güçlü yatırımlar yaptıklarını ifade eden Kılca, "Çocuklarımızdan ve gençlerimizden bahsetmişken spor yatırımlarımıza da kısaca değinmek istiyorum. Karatay’ımızda geride kalan 5 yılda spora ve sporcuya güçlü yatırımlar yaptık.
Bunun en son örneği Karatay Spor Merkezi projemiz. Şu anda belediye tarihimizin en yüksek bütçeli bu yatırımını Karaaslan Mahallemizde Olimpiyat Parkımızın yanında yaklaşık 27 bin metrekarelik alanda yürütüyoruz. Yarı olimpik yüzme havuzu, kapalı spor salonu, profesyonel futbol sahası, spor kütüphanesi, salon sporları merkezi, antrenör odaları, kafeterya, açık ve kapalı otopark gibi donatılara sahip tesisimizin inşaatını sürdürüyoruz. Yine Saraçoğlu Mahallemizde Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ait Atış Poligonu’na sporcularımız ve antrenörlerimiz için sosyal tesis binası kazandırdık ve İslami Dayanışma Oyunları öncesinde hizmete sunduk. Bir diğer spor salonu yatırımımızı da Çimenlik Mahallemize kazandırdık. 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi’nin bahçesine inşa ettiğimiz tesisimizi voleybol, basketbol, salon futbolu ve hentbol branşlarına uygun vaziyette hizmete açtık. Spor yatırımlarımızı farklı projelerle çeşitlendirdik. Buna en yakın örnek Karatay Kapalı Tenis Kortu oldu.3 adet kapalı tenis kortu ve izleme terasından oluşan projemizin yapımını tamamladık. İç tefrişatlarının ardından hizmete açacağız.Göreve geldiğimizde büyük bölümü okullarımızın bahçelerini kapsayacak şekilde 30 yeni halı saha yapacağız demiştik. Hamdolsun sözümüzü yerine getirdik ve 30 halı sahamızın toplu açılış törenini Milli Eğitim Bakanımızın katılımıyla geçtiğimiz yıl yaptık. FIFA normlarına uygun, suni çim özelliğindeki 30 halı sahamız çocuklarımıza ve gençlerimize hayırlı olsun.
2019 yılında yeniden aktif bir yapıya kavuşturduğumuz Karatay Belediyespor Kulübümüzde 12 branştaki lisanslı sporcu sayımız 1000’i geçti. Kısa sürede mücadele ettikleri lig gruplarında başarılı sonuçlara ulaşan takımlarımız şu anda milli takımlarımıza sporcu yetiştiren bir kulüp haline geldi. Sporcularımız katıldıkları ulusal ve uluslararası yarışmalarda toplamda 238 madalya kazandı. Bu madalyaların 69’unu birincilikler ve şampiyonluklar olarak altın madalyalar oluşturuyor. Takımlarımızı, sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyorum.
Kulübümüzden bahsetmişken bir acımızı da paylaşmak istiyorum. Kulübümüzün U14 takımında forma giyen genç ve başarılı futbolcumuz Süleyman Ünsal’ı elim bir trafik kazası sonucunda geçtiğimiz aylarda toprağa verdik. Buradan bir kez daha rahmetle anıyorum. Rabbim ailesine sabırlar versin. Geride kalan 5 yılda hem fiziki yatırımlarla hem de spor okullarımızla spora ve sporcuya planlı, sistemli ve geleceğe dönük yatırımlar yaptık. 2019 yılında faaliyete başlattığımız Karatay Spor Okullarımızı binlerce katılımla gerçekleştiriyoruz. Spor okullarımız 11 tesiste 12 branşta eğitim veriyor. Bu faaliyetimiz kapsamında aynı zamanda erken yaşta yetenekli çocuklarımızı keşfedip kulübümüze lisanslı sporcu olarak kazandırıyoruz.
Sporu her alanda erişilebilir kılan uygulamalarımızdan biri de Turnuvalarımız. Bugüne kadar her yaştan toplamda 5 bin 229 kişi turnuvalarımıza katılım sağladı. Dönem dönem kendi seyirci kitlesini dahi oluşturan turnuva modelimizle sporun tabana yayılmasına öncülük ediyoruz." şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2024-03-06-at-20-41-31.jpeg

'SAĞLIK ALTYAPIMIZ HER GEÇEN GÜN GÜÇLENMEYE DEVAM EDİYOR'
Karatay'ın sağlık altyapısının her geçen gün güçlendiğinin altını çizelim Kılca, "Şehrimizin sağlık altyapısı her geçen gün güçlenmeye devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın Şehir Hastaneleri vizyonunun en güzel örneklerinden biri Karatay’ımızda hizmet veriyor. Bu büyük yatırımı mahallelerimize kazandırdığımız yeni sağlık tesislerimizle destekliyoruz.5 bölgemizde sağlıklı hayat merkezi, aile sağlığı merkezi ve sağlık evi niteliğinde inşa ettiğimiz sağlık tesislerimizde on binlerce vatandaşımıza 300 bin işlemin üzerinde konforlu sağlık hizmeti sunuldu.
Nakipoğlu Mahallemize kazandırdığımız Sağlıklı Hayat Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve 112 İstasyonu’nu kapsayan tesisimize görevi başında şehit edilen Uzman Doktor Ekrem Karakaya’nın adını verdik. Bir hekim babası olarak bir kez daha bu elim hadiseye sebep olanları kınıyor, doktorumuzu rahmetle anıyorum.
Selim Sultan ve Karakulak Mahallelerimize 2 yeni aile sağlığı yatırımı kazandırdık. Şu anda tesislerimizde vatandaşlarımız daha konforlu mekanlarda sağlık hizmeti alırken sağlık çalışanlarımız da ihtiyaçlarına yönelik inşa ettiğimiz binalarda hizmet veriyorlar.
Bir diğer sağlık yatırımımızı Hayırsever Katırcı ailesinin katkılarıyla Akabe Mahallemizde tamamladık.
Bu tesisimizde aile sağlığı merkezi ve sağlıklı hayat merkezi birimleri tek noktada yer alıyor. Çevre düzenleme çalışmalarını yapacağız ve en kısa sürede hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız.
Doğuş Mahallemizde Hatice ve Faik Nükte Aile Sağlığı Merkezi’nin ve Sedirler Mahallemizde Sedirler Aile Sağlığı Merkezi’nin de inşaatları devam ediyor.Bir başka sağlık tesisi örneğini de Hayıroğlu Mahallemizde 2020 yılında hizmete açtığımız sosyal tesisimizin içerisine sağlık evi konseptiyle kazandırdık.
Sağlık yatırımlarımızda iş birliği içerisinde olduğumuz hayırseverlerimize, İl ve İlçe Sağlık Müdürlerimize buradan şükranlarımı iletiyorum" diye konuştu.

ÇEVRE DOSTU KARATAY!

Çevre dostu projeleri ile ön plana çıktıklarını ifa eden Kılca, "Karatay’da birçok örnek uygulama yaptık. Bu çalışmalarımızın önemli ayaklarından birini de çevre başlığımız oluşturuyor. Geride kalan 5 yılda çevre dostu projeleri Karatay’ımıza kazandırdık.
Şu anda 4 noktada güneş panellerinden oluşan enerji santralimiz var. Belediyemizin ve bağlı birimlerimizin elektrik enerjisi ihtiyacının çok büyük bir bölümünü bu santrallerimizden karşılıyoruz. Tatlıcak Güneş Enerji Santralimize ilave olarak Saraçoğlu Güneş Enerji Santralimizi 2019 yılının sonunda hizmete açmıştık. Burada 19 bin 800 metrekare alanda 4.400 adet panel bulunuyor. Yeni kapalı Pazar marketlerimizi GES modeliyle inşa ettik. Kalenderhane ve Büyüksinan Mahallelerimize kazandırdığımız 2 yeni Pazar marketimizin çatılarını Güneş Enerji Santrali özelliğinde yaptık. Bu çalışmamızla vatandaşlarımıza ve pazarcı esnafımıza konforlu mekanlar sunarken, enerji giderlerimizi de en aza indiriyoruz.
Güneş enerji santrali projelerimizle ilgili yeni bir müjdeyi de buradan paylaşmak istiyorum.
İsmil Mahallemizde 100 bin metrekarenin üzerinde bir alana 6 megavat kurulu güce sahip yeni bir Güneş Enerji Santrali kuruyoruz. Projemizi tamamladık ve yapım ihalesine çıktık. Şehrimize hayırlı olsun. Çevre dostu çalışmalarımızı sıfır atık ve geri dönüşüm alanında çeşitlendirdik. İlçemizde iki ayrı bölgeye Atığın Sıfır Noktası adını verdiğimiz puan kazanmaya dayalı atık alım merkezleri kurduk. Bu projemizden kısa sürede 6.245 vatandaşımız faydalandı. Bir kısmını sayabildiğimiz Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm çalışmalarımızla kazanan çevremiz oldu. Sıfır Atık Eylem Planı uygulamalarımız sonucunda; 223 bin ağacın kesilmesini önledik, 74 milyon kilovat saat enerji tasarrufu sağladık, 3 milyon kilogram sera gazı salınımını engelledik, 367 bin metreküp suyun kirlenmesini önledik." dedi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca sözlerine şu şekilde yer verdi: "Bir yandan çevremizi koruyup temiz tutarken diğer yandan da güzelleştirmek için büyük adımlar attık. Karatay’ımıza son 5 yılda 119 park ve yeşil alan kazandırdık. Yeşil hatlar boyunca uzanan ve Karatay’ımızın geleceğine armağan ettiğimiz parklarımızı özel oyun gruplarıyla, kaykay pistleriyle, spor aletleriyle, futbol, basketbol ve tenis sahalarıyla donattık.19 noktada yeşil kuşak park çalışması yaptık.Yeni nesil bölge parkları adını verdiğimiz mahalleler arasında caddeleri, sokakları uzun uzadıya birbirine bağlayan yeşil hatlarımızı oluşturduk. Ulubatlı Hasan Parkımızı 27 bin metrekarelik alanda kaykay pisti, kale oyun grubu, tenis, basketbol, voleybol ve futbol sahaları ve geniş yenil alanıyla tamamladık.

Karatay’ımızın her köşesini geride kalan 5 yılda tesislerle donattık. Sunumun bu bölümüne kadar saydığım onlarca tesisin haricinde 22 mahallemizde hemşehrilerimizin ihtiyaç duyduğu tesisleri inşa ederek hizmete sunduk. Park çalışmalarımızla bağlantılı olarak planladığımız bir diğer çalışmamız ise Kafe Karataylar. Oluşturduğumuz Kafe Karatay Markamızı kısa sürede 8 bölgede hizmete sunduk. Kafe Karataylarımızı nezih mekanlarda leziz tatlarla Ulubatlı Hasan, Çelebi, Büyüksinan, Trafik Parkı, Adalet Parkı ve Ahmet Çalık Parkı gibi dev parklarımızın merkezlerine ve Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi ile Hoş Kubbe Millet Kıraathanesi gibi yeni tesislerimize konumlandırdık.

Karatay sırtını köklü bir medeniyet birikimine yaslayan önemli bir merkez. Bizler de bu güzel beldenin sinesinde taşıdığı tüm değerleri koruma ve yaşatma gayesiyle çalışıyoruz.
Toparlayacak olursak, şehrimizin farklı bölgelerinde yaptığımız kamulaştırma çalışmalarıyla son 5 yılda Karatay’ımızda toplamda 4 milyar lira değerindeki 264 bin metrekarelik alanı kamulaştırdık.

Bir yandan Kadim Karatay’ın geleneksel mirasını korurken diğer taraftan da kentsel dönüşüm ve yatay düzende modern şehirleşme adımlarımızı atmaya kararlılıkla devam , üretiyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarımızın devam ettiği 4 bölgede arsa sahiplerinin anlaşmasına ve kooperatiflerin kurulmasına öncülük ettik. Son 5 yılda kurulan 4 kooperatifimiz ile toplamda 113 bin metrekarelik alanda 1392 konut üretiyoruz.
Kültür ve Sanat alanındaki çalışmalarımız hakkında da kısaca bilgi vermek istiyorum.
Karatay Belediyesi olarak kültür ve sanatın her alanında çalışma ürettik.
Konya Aşıklar Bayramı’na 2019 yılından bu yana her yıl ev sahipliği yapıyoruz.
Anadolu’nun bu güzel geleneğini kadim şehrimizde aslına uygun vaziyette yaşatıyor olmaktan büyük bahtiyarlık duyuyoruz.
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi ile birlikte her yıl düzenlediğimiz Konya Şiir Şölenlerimizde sözün ustalarını ağırlıyor, güzel mısralara eşlik ediyoruz.
Bu çalışmalarımızla birlikte ezgi ve sanat müziği konserlerimizi, kültür gezilerimizi, tiyatrolarımızı, sergilerimizi ve daha birçok etkinliğimizi geride kalan 5 yılda vatandaşlarımızla buluşturduk.
Karatay Kültür Yayınlarımıza da önemli katkılar yaptık. Toplamda 22 yeni eseri külliyatımıza kazandırdık.

Burada bahsetmek istediğim özel bir çalışmamız daha var. İletişimde teknoloji her geçen gün yeni modellere adapte olmamızı gerektiriyor.
Karatay Belediyesi olarak vatandaşlarımızla iletişimimizi güçlendiren, belediye işlemlerini kolay bir şekilde sunan ve şehrimizin tanıtım gücüne katkı sağlayan özel bir mobil uygulama geliştirdik.
2023 yılında Yanıbaşımda Karatay adıyla duyurduğumuz mobil uygulamamızda şu anda ülkemizin 81 ilinden 250 bin aktif kullanıcımız var.
Yazılımı tamamen belediyemize ait olan uygulamamız birçok kurum ve kuruluş tarafından da model alınan önemli bir çalışma oldu."

Kılca, "Karatay Belediyesi olarak üretimi her alanda destekliyor, maliyetlerimizi en aza indiren ve katma değer sağlayan üretimler yapıyoruz.
Biraz önce ulaşım başlığımızda bahsettim. Karatay’da 5 yılda 2.8 milyon metrekare kilitli parke uygulaması yaptık. Bu çalışmalarımız ise her yıl devam edecek.

Şu anda Karatay Belediyesi olarak sürekli ihtiyacımız olan kilitli parkeyi artık kendimiz üretiyoruz.
2023 yılında tamamlayarak hizmete aldığımız beton elemanları üretim tesisimizin yıllık kapasitesi 300 bin metrekare. Bu kapasiteyi ise ihtiyaç durumunda iki katına kadar çıkarabiliyoruz.
Buradan kısa sürede 100 bin metrekare kilitli parke ve 30 bin metretül bordür üretimi yaptık.
Elde ettiğimiz bu üretimlerimizle piyasa değeri 20 milyon lirayı aşan tasarrufu belediyemize kazandırdık."

Kılca, "Buraya kadar bahsetmiş olduğum yüzlerce yatırımı yaparken belediye tesislerimizi ve makine parkımızı önemli oranda güçlendiren yatırımlar yaptık.
Saatte 240 ton kapasiteli yeni asfalt plentimizi kurduk ve analiz laboratuvarımızı kendi bünyemizde oluşturduk. Bu alanda da kalite standartlarımızı yukarıya taşıyacak adımları atmış olduk. Özellikle plent yatırımındaki destekleri dolayısıyla Büyükşehir Belediyemize ayrıca teşekkür ediyorum.
Belediye tesislerimizde de yeni çalışmalar yaptık. Saha çalışmalarımızın merkezi konumunda olan Tatlıcak Tesisleri’mizdeki hizmet binamız ile Park ve Bahçeler Hizmet Binamızı tamamlayarak çalışma arkadaşlarımızın hizmetine sunduk.
Makine parkımıza neredeyse her yıl yeni iş makineleri ve araçlar dahil ettik.
5 Yılda toplamda 177 yeni iş makinesi ve araçla makine parkımızı güçlendirdik.
Bu tesisler ve araçlar hem verimliliğe hem de hizmet standartlarımıza önemli oranda katkılar sağladı."

Kılca, "Göreve gelmeden önce Karatay’ımız için 73 proje belirlemiştik. Bu bölüme kadar ise ulaşım yatırımlarımızın dışında şehrimize kazandırdığımız 241 yatırım hakkında sizleri bilgilendirdim.
Hamdolsun 5 yılda hedeflediklerimizin 3 katından fazlasını Karatay’ımıza kazandırdık.
Ve en önemlisi de yatırımlarımızın tamamını %100 öz kaynaklarımızla yaptık. Bunun da bereketini fazlasıyla yaşadık. Durmadık, duraksamadık. Hem şehrimize yüzlerce yatırım ve hizmet, hem de gönlümüze 375 bin gönül kazandırdık.
Bu şehrin her sokağında, her caddesinde, her parkında, her bir hemşehrimin hüznünde ve neşesinde, kederinde ya da mutluluğunda ilk gün vardık, bugün de varız. Ortaya çıkan başarı, samimiyet kaidesinin üzerine inşa ettiğimiz bir sevdanın, insanımıza, şehrimize ve bu topraklara olan aşkımızın bir sonucudur."

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.