Karatay’da yeni cami ve Kur’an Kursu yapılacak

Karatay’da yeni cami ve Kur’an Kursu yapılacak
 Muhabir
Karatay Erenler Mahallesi Keçeciler Caddesi'nde yeni cami ve Kur’an Kursu inşa edilecek

Erenler Mahallesi Keçeciler Caddesi'nde cami ve 4-6 yaş Kur’an Kursu inşa edilecek. Projeylle ilgili Karatay İlçe Müftülüğünde İstişare toplantısı gerçekleştirildi. Hayra Hizmet Vakfı Başkanı Mustafa Varol, Büyük Selçuklu Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Ahmet Yurdanur ve İsmail Hakkı Medine-i Zeynep Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği yetkilileri, Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu’nu ziyaret ederek proje hakkında görüş alışverişinde bulundu.

NİSAN AYINDA TEMELİ ATILAAK

Hayra Hizmet Vakfı’na ait arsa üzerine yapılması planlanan ve intifa hakları Diyanet İşleri Başkanlığına devredilecek olan cami, 950 m² alana inşa edilecek. Osmanlı tarzında, tek kubbeli ve minareli olarak tasarlanan cami 400 m² alanı kapsayacak, 200 m²’lik 2 katlı Kur’an Kursu ise gerekli müştemilatlarıyla birlikte hizmet verecek. Karatay İlçesi Erenler Mahallesi, Keçeciler Caddesi ve Kazdağı Sokağı önündeki Fetih Caddesi’ne yakın Beşyol Kavşak alanında inşa edilecek olan Cami ve Kur’an Kursu, 2025 yılı Nisan ayı içerisinde temel atılması ve bir yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.