Karatay'ın en önemli ulaşım ağlarından Kanal'da çalışmalar hız kazandı

Karatay'ın en önemli ulaşım ağlarından Kanal'da çalışmalar hız kazandı
Konya'nın ve Karatay'ın en öenmli ulaşım ağlarından biri olan Kanal Caddesi'nde çalışmlar hız kazanırken, yaklaşık 6 kilometrelik yolun ilk etabının asfalt serimi başladı.

Karatay Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz asfalt sezonunda olduğu gibi bu sezonda da ilçe merkezi ve merkeze en uzak tüm mahallelerde yoğun bir çalışma içerisinde.

KANAL CADDESİ’NDE ASFALT SERİMİ VE TRETUVAR ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Bu kapsamda geçtiğimiz haftalarda belediye ekipleri tarafından, Konya’nın ve ilçenin önemli ulaşım ağlarından birisi olan İstiklal Mahallesi Kanal Caddesi’nde başlattığı çalışmaya hız verdi. Ekipler, yaklaşık 6 kilometre olan yolun ilk etabının sıcak asfalt serimine başladı.

Genişliği 30 metreye çıkarılan yol, 3 geliş 3 gidiş olmak üzere 6 şeritli olarak hizmet verecek. Bisiklet yollarının da yapılacağı söz konusu yolun ilk etap çalışmalarının bu yıl tamamlanması planlanıyor.

İLÇENİN DÖRT BİR TARAFINDA ÇALIŞMA VAR

Öte yandan Karatay Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Hamzaoğlu Mahallesi Balveren Sokak, Köprübaşı Mahallesi Esiri Mehmet Sokak ile Şubat ve Aziziye Mahallesi Dolapbattallar Sokak’ta da yol yenileme sıcak asfalt serimi gerçekleştiriyor.

KARATAY’IN ALTYAPISI İÇİN YOĞUN BİR GAYRETİN İÇİNDEYİZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, asfalt sezonu boyunca ilçenin tamamında altyapısı tamamlanan ve belediye olarak planladıkları tüm bölgelerde çalışma yaptıklarını söyledi.

Başkan Hasan Kılca; “Merkez ve merkeze uzak mahallelerimizde tüm ekiplerimizle altyapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni yol açma ve yol düzenleme çalışması, parke yol ve tretuvar çalışmalarımız imkanlarımız ve hava şartları el verdiği sürece devam edecek. Bu kapsamda İstiklal Mahallemizde bulunan ve şehrimiz ile ilçemizin önemli bir ulaşım ağı olan Kanal Caddesi’nde de önemli bir çalışma yapıyoruz. Etap etap olarak tamamlamayı hedeflediğimiz bu caddemizde asfalt serimi ve tretuvar çalışmalarımız sürüyor. Caddemiz tamamlandığında Karatay’ımız önemli bir prestij caddesi daha kazanmış olacak ve uzun yıllar Konyamıza ve ilçemize hizmet verecek” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.