Karatay'ın piknik bahçesi Alman televizyonunda

Karatay'ın piknik bahçesi Alman televizyonunda
Karatay Karaaslan Piknik Bahçesi, Alman televizyon kanalı Galileo Tv’nin dikkatini çekti. Türkiye’nin mangal kültürünü araştırmak için Türkiye’ye gelen televizyon kanalı programcısı, çekim için Karatay Piknik Bahçesi’ni tercih etti.

Dünyada “Türk Mutfağı” denince akla gelen ilk lezzet kuşkusuz kebaptır. Tarifi, malzemesi veya pişirilmesi şehirden şehre farklılık gösterse de kebap ve mangal, Anadolu topraklarında yüzyıllardır büyük bir keyifle yapılıyor. Bu kültür tüm dünyada büyük bir merak ve ilgi konusu olmayı da sürdürüyor.

ALMAN TV KANALI, TÜRKİYE’NİN MANGAL KÜLTÜRÜ’NÜ KARATAY PİKNİK BAHÇESİ’NDEN AVRUPA’YA AKTARDI

Almanya’da yayın yapan Galileo adlı televizyon kanalı da, Türkiye’nin mangal kültürünü izleyicilerine aktarmak için Türkiye’ye geldi ve Konya’da çekimler yaptı. Söz konusu televizyon kanalının programcısı Lukasz Kurek, çekim yeri için ise Karatay Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Karatay Belediyesi Karaaslan Piknik Bahçesi’ni tercih etti.

Karatay Piknik Bahçesi’ndeki 100'er metrekarelik 454 adet özel piknik bölümleri ile fitness, çocuk oyun alanı ve mescit gibi sosyal donatı alanlarında ayrıntılı çekimler alan Lukasz Kurek, özellikle hafta sonları buraya büyük ilgi gösteren ve piknik yapan Konyalılarla da görüştü.

Kurek ayrıca, vatandaşların hafta sonlarını rahat ve sorunsuz yaşamaları için Karatay Belediyesi Piknik Bahçesi’nden sorumlu güvenlik, peyzaj ve temizlik görevlileriyle de çekimler ile röportajlar yaptı.

karatay-piknik-bahcesi-7.jpg

KARATAY PİKNİK BAHÇESİ HER ŞEYİ İLE ÇOK ETKİLEYİCİ

Görevlilerden Karatay Karaaslan Piknik Bahçesi’nde verilen hizmetler ile söz konusu hizmetlerin eksiksiz bir şekilde devam etmesi için yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Alman televizyon programcısı Lukasz Kurek, buraya hayran kaldığını söyledi.

Lukasz Kurek, üç gün boyunca yaptığı çekimler ve izlenimleriyle ilgili olarak şunları aktardı; “Türklerin mangal konusunda dünyada oldukça iyi ve söz sahibi olduğunu biliyorum. Ben de dünyaya Türkiye’nin ve Türklerin mangal kültürünün nasıl olduğunu anlatmak ve izleyicilerimize bu konuda küçük tüyo vermek için buradayım. Çekimlerimle aynı zamanda Avrupa ile Türkiye’nin mangal kültürünü karşılaştırmak da istedim. Bu amaçla da Konya’dayım ve buradaki deneyimlerimi Almanya’ya taşıyorum. Çekim mekânı olarak da biraz araştırma yaptım ve Karatay Karaaslan Piknik Bahçesi’ni seçtim. Burası oldukça etkileyici. Türklerin sadece piknik ve mangal için özel alanlar oluşturmuş olduğunu görmek insanlara ilginç geliyor. Mangal yapmak için burayı seçen insanlar için özel olarak alanların oluşturulmuş. Yine buraya gelen insanların rahat bir şekilde vakit geçirebilmesi için güvenliğe ve buranın temizliğine özel önem veriliyor. Çekimlerimi, programı ve buradaki ortamı izleyicilerle buluşturmak için heyecanlıyım. Bu süre içinde benimle ilgilenen tüm belediye yetkililerine de ayrıca teşekkür ediyorum.”

karatay-piknik-bahcesi-8.jpg

karatay-piknik-bahcesi-4.jpg

karatay-piknik-bahcesi-2.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.