Karataylı yüzlerce öğrenci, Beyşehir ile Hüyük’ün tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı buldu

Karataylı yüzlerce öğrenci, Beyşehir ile Hüyük’ün tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı buldu
Kültürel ve sosyal belediyecilik alanlarında bugüne kadar örnek çalışmalara imza atan Karatay Belediyesi, öğrencilere yönelik kültürel bir gezi programı düzenledi.

Kültürel ve sosyal belediyecilik alanlarında bugüne kadar örnek çalışmalara imza atan Karatay Belediyesi, öğrencilere yönelik kültürel bir gezi programı düzenledi. Beyşehir ve Hüyük’ün tarihi ve doğal birçok yerini görme imkânı bulan öğrenciler, Karatay Belediye Başkan Hasan Kılca’ya teşekkür ettiler.

Karatay’da vatandaşların kültür hayatına katkı sağlayan Karatay Belediyesi, öğrencilere yönelik olarak kültür ve tarih gezisi düzenledi. Karatay’da eğitim gören yüzlerce lise öğrencisi bu sayede Beyşehir ile Hüyük’ün tarihi ve doğal birçok güzelliğini görme fırsatı buldu.

lise-ogrencilerine-kultur-gezisi-9.jpg

lise-ogrencilerine-kultur-gezisi-7.jpg

Her hafta sonu farklı okullardan öğrencilerin katıldığı ve günü birlik olarak yapılan gezilerde öğrenciler; Sonsuz Şükran Köyü, Eşrefoğlu Cami, Beyşehir Gölü Milli Parkı ile Eflatunpınar Anıtı başta olmak üzere Beyşehir ve Hüyük’teki pek çok tarihi ile kültürel mekânlarını gezdi.

lise-ogrencilerine-kultur-gezisi-8.jpg

lise-ogrencilerine-kultur-gezisi-6.jpg

ÖĞRENCİLERDEN KARATAY BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

Geziden güzel anılarla döndüklerini aktaran öğrenciler, kendilerini unutmayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür ettiler. Düzenlenen kültür gezisiyle daha önce görme fırsatı bulamadıkları yerleri gezdiklerini dile getiren öğrenciler; Hüyük ve Beyşehir’i gezerek buraların tarihi ve kültürel miraslarını yakından tanıma fırsatı bulduklarını aktardılar.

lise-ogrencilerine-kultur-gezisi-5.jpg

lise-ogrencilerine-kultur-gezisi-4.jpg

GENÇLERİMİZİN KÜLTÜR HAYATINA KATKIDA BULUNUYORUZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; kültürel ve sosyal belediyeciliği çok önemsediklerini belirterek; “Belediye olarak çocuklarımızı ve gençlerimizi çok önemsiyoruz. Gençlerimizin sosyal hayatta aktif olmalarının yanı sıra; kültürde, sanatta ve sporda kendilerini geliştirmelerine katkı sunuyoruz. Bu kapsamda gençlerimize tarih, kültür ve medeniyet şehri Konya’yı yakından tanımaları için kültür gezileri başlattık. Gençlerimiz, bu programlarımızla bir nebze de olsa okul veya sınav stresinden uzaklaşmış oluyorlar. Amacımız geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimizin çok iyi yetişmesine katkı yapmak” dedi.

lise-ogrencilerine-kultur-gezisi-2.jpg

lise-ogrencilerine-kultur-gezisi-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.