Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası
Tekirdağ'da Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla trafik kurallara uyan sürücülere teşekkür belgesi verildi

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla trafik kurallarına uyan sürücülere teşekkür belgesi verildi.

Tekirdağ İskele Kavşağı önünde denetim noktası kuran Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, otomobil, otobüs, minibüs ve motosiklet sürücülerini durdurdu.

Sürücülerin evraklarını, emniyet kemeri ve kask uygulaması yapan ekipler, kurallara uyan sürücülere isimlerinin yazıldığı teşekkür belgesi ve trafikle ilgili çeşitli çıkarmalar hediye etti.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde ekipler amiri olarak görev yapan komiser Ramazan İşler, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karayolları Güvenlik ve Trafik Haftası dolayısıyla böyle bir uygulama yaptıklarını belirtti.

Bu uygulamayı her zaman yaptıklarını ancak bugün değişiklik olarak kurallara uyan sürücülere teşekkür belgesi verdiklerini anlatan İşler, şunları söyledi:

"Vatandaşların can ve mal güvenliği için yaptığımız uygulamalar. Burada yaralanmalara ve ölümlere yol açan kazalarda genel olarak, kask faktörü önemli bir rol aldığından kask kullanımının önemine vurgu yapmak için sürücüleri durdurup gerekli denetlemeleri yapıyoruz, emniyet kemeri denetimleri de yapıyoruz. Kasklı ve emniyet kemeri takılı olan sürücülerimize hafta dolayısıyla teşekkür belgesi vermekteyiz. Kasksız olan sürücülere kanunlara göre gerekli cezai müeyyideyi uygulamaktayız. Vatandaşlar da uygulamadan memnun. Biz bu uygulamaları vatandaşların can ve mal güvenliği için yapıyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.