Kars: 19 Mayıs, Türk Milletinin bağımsızlığının ilk adımıdır

Kars: 19 Mayıs, Türk Milletinin bağımsızlığının ilk adımıdır
Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan Konya Deva Partisi..

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan Konya Deva Partisi Eğitim Politikaları Başkanı Sıtkı Kars 19 Mayıs’ın, Türk Milletinin bağımsızlığı için ilk adımın atıldığı ve ilk işaret fişeğinin ateşlendiği tarih olduğunu söyledi.

19 Mayıs 1919 Türk tarihi için bir dönüm noktası olduğunu belirten Sıtkı Kars, “Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Samsun'a ayak bastığı gün Türk tarihi için bir dönüm noktasıdır. Bu tarih Türk vatanın kurtuluşu ve Türk milletinin bağımsızlığı için ilk adımın atıldığı ve ilk işaret fişeğinin ateşlendiği tarihtir. Kurtuluş savaşımızın bu ilk adımı Türkiye için bir atılımın, bir inkişafın ve bir devrimin başlangıcıdır. Türk milletinin kaderini değiştiren kararlı ve azimli bir yürüyüşün, muhteşem bir şahlanışın ayak sesleri ve eşsiz bir destanın yazılmaya başlandığı tarihtir. Anadolu’yu işgal eden emperyalistlerin hayallerini kursaklarında bırakan, şanlı mücadelenin parlak zaferle taçlandığı bir galibiyetin başlangıcıdır. Çünkü Mustafa Kemal, Amasya Tamimi’nde "Vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı tehlikededir. Vatanın bütünlüğünü ve milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. " diyerek bağımsızlığın ilk fişeğini ateşlemiştir. Bu karar aynı zamanda görevinin gereklerini yerine getiremeyen Osmanlı hükümetine verilmiş haklı ve kutlu bir ihtilal beyannamesidir. İşgalci emperyalist güçlerine karşı da ilan edilen bir kurtuluş, bir bağımsızlık ve bir kararlılık manifestosudur” dedi. 

“Vatan bir bütündür parçalanamaz”

Sıtkı Kars Erzurum Kongresinde Vatan bir bütündür bölünemez kararının alınmasına dikkat çekerek, “Mustafa Kemal ve arkadaşları Erzurum Kongresi’nde " Vatan bir bütündür parçalanamaz." parolası ile bugünkü kutsal vatanımızın sınırları konusunda kararlılığını dünyaya duyurmuştur. Sivas Kongresi’nde de manda ve himayeyi reddederek ve halkı bağımsızlık mücadelesine dâhil ederek 23 Nisan 1920’de kurduğu TBMM ile halkımıza kendi geleceğini belirleme ve kendi kendini idare etme hakkını vermiştir. "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir." diyerek bu hakkı perçinlemiştir. Böylece cumhuriyete ve demokrasiye giden yolu belirlemiştir. Yokluk ve yoksulluk içerisinde üç yıl süren bağımsızlık savaşından sonra elde edilen şanlı zaferle bugünkü vatanımız ebedi kurtuluşa ermiştir. Mustafa Kemal bu parlak zaferle yetinmeyip ve hiç vakit geçirmeden ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için hukukta, adalette, demokraside, eğitimde, sanayide, ticarette, tarımda sosyal ve siyasi konularda ve de toplumun yararına olan her alanda büyük yenilikler, atılımlar yapmıştır. Türk milleti olarak bugünkü bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü ve çağdaşlığımızı Mustafa Kemal ve arkadaşlarının o gün başlattıkları hamlelere ve atılımlara borçluyuz. Bu borcumuzu millet olarak hiç durmadan, yorulmadan çağın bilimsel gelişimini ve dijital teknolojisini takip ederek ve katkılar sunarak yerine getirmeliyiz. Bu konuda başta gençlerimiz olmak üzere herkese büyük görevler düşmektedir. Aynı zamanda bu milli bir görevdir. Bu vatanperverliğin, milliyetçiliğin ve insan olmanın da bir gereğidir. Ancak günümüz Türkiye’sinde mevcut AKP hükümeti bırakın atılım yapmayı, beceriksizliği ile 100 yıllık Cumhuriyet değerlerinin yok olmasına, uyguladığı yanlış ve sakat politikaları ile ülkemizin her alanda çağın gerisinde kalmasına sebep olmuştur. Temel haklar rafa kaldırılmış, insan onuru ayaklar altına alınmış, milyonlarca insanımız ekmeğe muhtaç edilmiş, milyonlarca gencimiz işsiz bırakılmış ve ümitsizliğe sürüklenmiştir. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar çekilmez hale gelmiştir. Keyfi harcamalar ve israflar aleni bir hal almıştır. DEVA Partisi olarak biz iktidara geldiğimizde Ali Babacan’ın liderliğinde parti programımızda da belirtildiği gibi Anadolu'da ikinci "Atılım" hamlesini başlatacağız. Bu atılım, demokrasinin, adaletin, temel hak ve hürriyetlerin, insan haklarının ve ifade özgürlüğünün atılımı olacaktır. Bu atılım ekonomide, ticarette, sanayide, tarımda, eğitimde, hukukta,  sağlıkta gelişmenin iyileşmenin ve çağdaşlaşmanın atılımı olacaktır. Bu hamle Türkiye'mizin çağdaş medeniyetler seviyesine yükseldiği, sözünün dinlendiği itibarlı bir ülke olmasının atılımı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bizlere bu vatanı emanet eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi minnetle anarken, Türk Milletiyle birlikte gençliğimizin Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.