Katılım Bankacılığı ve Girişimcilik Ekosistemi Çalıştayı

Katılım Bankacılığı ve Girişimcilik Ekosistemi Çalıştayı
TKBB Başkanı Yahşi:- "Devletimiz neredeyse tüm kurumlarıyla girişimcilik ekosisteminin desteklenmesini üstlenmiş durumda. Ancak sadece devletimizin desteği ile gelişmesi mümkün değil, özel sektörün de elini taşın altına koyması gerekmekte"- İTÜ Rektörü Pr

İSTANBUL (AA) - Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Başkanı Fahrettin Yahşi, "Devletimiz neredeyse tüm kurumlarıyla girişimcilik ekosisteminin desteklenmesini üstlenmiş durumda. Ancak sadece devletimizin desteği ile gelişmesi mümkün değil, özel sektörün de elini taşın altına koyması gerekmekte" dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ARI Teknokent ve Borsa İstanbul iş birliğiyle düzenlenen "Katılım Bankacılığı ve Girişimcilik Ekosistemi Çalıştayı"nın açılış töreni, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılışına Şimşek'in yanı sıra, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, TKBB Başkanı Fahrettin Yahşi katıldı.

TKBB Başkanı Fahrettin Yahşi etkinlik kapsamında yaptığı konuşmada, çağın gereklerini iyi okuyabilen yeni teknoloji şirketlerinin dünyaca ünlü markaların önüne geçtiğini belirterek, bu küçük iş fikirlerinin alışılagelmiş iş modellerini değiştirdiğini söyledi.

"Devletimiz neredeyse tüm kurumlarıyla girişimcilik ekosisteminin desteklenmesini üstlenmiş durumda. Ancak sadece devletimizin desteği ile gelişmesi mümkün değildir" diyen Yahşi, şunları kaydetti:

"Özel sektörün de elini taşın altına koyması gerekmektedir. Gerçekleşen girişim sermayesi yatırımlarının da oldukça sınırlı olduğunu kabul etmemiz lazım. Mevcut yatırım miktarları ile istediğimiz hedeflere ulaşmamız mümkün değil. Finansmana erişim probleminin sadece devlet destekleri ile çözülmesi mümkün değil.

Sermaye ve girişimcileri buluşturacak yeni araçlar üretilmesi gerekiyor. Girişim sermayesinin katılım bankacılığına da yeni fırsatlar sunması mümkün. Bu konuda katılım bankacılığı sektörü olarak çalışmalar yapıyor ve girişim sermayesi faaliyetlerine katılmanın yollarını arıyoruz. Eminim ki kısa bir süre içerisinde katılım bankacılığı da girişim sermayesi konusunda hızlı bir giriş yapacak ve katkılar sunacaktır. Biz katılım bankaları olarak, girişim sermayesinin desteklenmesi noktasında üzerimize düşeni yapacağımızı ifade etmek istiyorum."


-"Endüstri 4.0 10 yıldır gündemimizde


İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca etkinlik kapsamında yaptığı konuşmada, Endüstri 4.0 konusunun bir süredir Türkiye'nin gündeminde olduğunu belirterek, "Bu konu İTÜ gibi üçüncü nesil üniversitelerin 10 yıldır gündemlerinde" dedi.

Üçüncü nesil üniversitelerin, bilgiyi toplum için yapan, dünyadaki hayat standardını artırıp patent-ürün-faydalı model kurgularını daha çok bünyelerinde barındıran üniversiteler olduğuna işaret eden Karaca, İTÜ'nün bu açıdan teknokentleri ile birlikte Türkiye'den geleceğe hazır yegane üniversite olduğunu aktardı.

Mehmet Karaca, İTÜ ARI Teknokent bünyesindeki 250 firmanın 30'undan fazlasının finans teknolojileri alanında çalıştığı bilgisini vererek, İTÜ'nün geçen yıl girişimci üniversiteler arasında dünyada 18'inci, Avrupa'da ise 8'inci üniversite seçildiğini söyledi.

İki gün sürecek çalıştayın ilk gün konferans ve eğitimleri Borsa İstanbul İstinye Kampüsü’nde yapılırken, ikinci günü İTÜ ARI Teknokent'de gerçekleştirilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.