Turgutreis Evleri'nin temeli atıldı

Turgutreis Evleri'nin temeli atıldı
Meram’da konut anlamında bir başarı hikayesi yazıldığını ifade eden Başkan Kavuş, “Konut açığını tamamlamak için elimizden geleni yapacağız” dedi

Meram’ın yeni gözdesi Turgutreis Evleri Konut Yapı Kooperatifi’nin temel atma töreni yapıldı. Turgutreis Evleri’nde geçtiğimiz ay üye kayıtları alınmış ve yaklaşık 32 bin başvuru arasından 288 hak sahibi belirlenmişti. Arsa sahiplerine ayrılan dairelerle birlikte toplamda 591 dairenin ve dükkanların yer alacağı projede vakit kaybetmeden çalışmalara başlanmasının ardından temeli atılan Turgutreis Evleri Konut Yapı Kooperatifi 36 bin 500 metrekarelik bir arsa alanı üzerine otururken 11 bin 637 metrekare yeşil alana sahip olacak. Ayrıca projede 2+1, 3+1 ve 4+1 olarak 5 farklı tip ve büyüklükte daireler bulunuyor. Meram Belediyesi olarak kentsel dönüşümü hızlandırmak adına imar çalışmaları konusunda son derece hızlı ve özverili şekilde çalıştıklarını belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Birçok bölgede imar çalışmalarını tamamladık. 18. Madde uygulamalarında birçok mahalle de tamamlandı. Tapuları da böylelikle dağıtmış olduk. Şu anda da halen 18. Madde çalışmalarına dönemimiz bitmeden tamamlamak için uğraşmalarımız devam ediyor. Az sayıda mahallemiz kaldı. Ama şunu da üzülerek söylemek istiyorum ki İmar planları yapılmış, 18. Madde uygulamaları tamamlanmış, tapuları dağıtılmış olmasına rağmen birçok mahallemizde özellikle dünya da ve ülkemizde yakından etkileyen salgın sürecinde ve ekonomik dalgalanma nedeniyle neredeyse 3-4 senedir sektöründe yaşadığı kriz sebebiyle çok fazla sayıda yani konut açığı oluşmayacak sayıda konut yapılmadı. Bizler de Meram belediyesi olarak dönüşümü hızlandırmak adına ve özel sektöründe önünü açmak adına kooperatiflere başlama kararını aldık” dedi.

aw467227-05.jpg

KAVUŞ: BİR BAŞARI HİKAYESİ

32 binin üzerinde rekor başvuruya sahip olan Turgutreis Evleri’ne gösterilen ilginin konut ihtiyacının da ne kadar fazla olduğunu gösterdiğini vurgulayan Kavuş, “Bugün Meram’da büyük konut hamlesini inşallah hep beraber başlatmış olacağız. Gelen talepler devam ettiği sürece arkadaşlarımız bununla ilgili hazırlıklarını tamamladı her talepten sonra yeni bir kooperatif, kooperatifin temelini attıktan sonra eğer talep azalmadıysa hemen arkasından devam ederek bu konut açığını tamamlamak ve azaltmak için elimizden geleni yapacağız. Bundan önce hayata geçirilen şu anda halen inşaatlarına devam edilen üç tane kooperatifimiz var bunlar; Aymanas, Aksinne, Uluırmak Evleri. Bunlar tam anlamıyla işin açıkçası bir başarı hikayesi. Bu üç kooperatifte bir diğer başarımızda kullanılan malzemelerden işçilik kalitesine ve modern çizgisine kadar şehrin her yönüyle en güzel sitelerinden oldular. Biz son üç yılda biraz önce bahsettiğim bu üç kooperatifimizde yaklaşık 444 tane daireyi ve 50 tane iş yerini hak sahiplerine teslim ettik. Özellikle salgının etkisiyle tüm dünyanın içinden geçtiği ortamda, dar boğazda bu hızla yükselen inşaatlar ve yakalana bu rakamlar gerçek anlamda bir başarıdır” diye konuştu.

aw467227-04.jpg

KILCA: KONUT ANLAMINDA FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDECEK

“Bu tür projeler hem kentsel dönüşümü sağlamış oluyor hem de sabit gelirli vatandaşlarımızın daha rahat daha kolay ev sahibi olmasını sağlamış oluyor” diyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Gördük ki Meram belediyemiz bu projenin başlangıcıyla birlikte Konya’da bir rekora imza attı. Meram belediyemiz yapmış olduğu bu projeye 30 binden fazla müracaat oldu. Ben kendilerini tebrik ediyorum. Tabi burada üzerimize daha büyük vazifeler düşüyor. Meram belediyemiz zaten yıllarca kooperatifler kurarak vatandaşlarımıza kaliteli ve yaşanabilir standartlarda konutlar sağlamış oldu ama bunların daha da devam etmesi işte başkanımızda açıklamış oldu bizde göreve geldikten sonra iki kooperatifimizin temelini attık. Şu anda da üçüncü kooperatifimiz yolda. İnşallah bu tür kentsel dönüşü hızlandıran kaliteli ve daha nitelikli yaşanabilir konutların sağlanmasına yönelik faaliyetlerimiz devam edecek Konya Belediyeleri olarak” şeklinde konuştu.

aw467227-02.jpg

ANGI: YARALARIN ÜZERİNDEN SİYASET YAPIYORLAR

TOKİ’nin AK Parti iktidarı ile birlikte dar gelirli aileleri ev sahibi yapma konusunda çalışmalarını artırdığını dile getiren AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, “TOKİ bir milyon konutu teslim etti. Bunda aslan payını alan illerden biri de Konya. Halen Ardıklı Bölgesi’nde 6 etap halinde devam eden 4 bin konutunda ilk etabı teslim sürecine geldi. Şehirleri daha güvenilir kılmak yaşanabilir kılmak adına gece gündüz bu çalışmalar yürüyor. Belediyelerimiz ve devletimiz bu konuda güzel işler başarıyor. Temelini attığımız bu konutların kazasız belasız bitirilip hak sahiplerine teslim edilmesini temenni ediyoruz” dedi. Konya’da yaşanan deprem hadisesini değerlendiren Angı, “İlk andan itibaren tüm kamu kurumlarımız ve yöneticilerimiz bölgedeydi. AK Parti yaraları sarmak dertlere çare olmak adına yeni anlayışla yürüdüğü bu yolda bir yılda bitirilip teslim edilen ve sel deprem gibi hadiselerde anında müdahale eden bir anlayışla devam etti. Aynı şekilde Kızılören bölgesindeki konutların tespit çalışmaları yürürken bir partinin il başkanı çıkıp yaraların üzerinden siyaset yaptı. Bunu hiç kimse hoş karşılamaz. Eğer birazcık yüzleri olsaydı bu toplumun içine çıkamazlardı. Bu vatan için canını vermiş şehidimizin yakınlarına karşı hakaret eden vekilleri için hiç bir şey yapamayanlar bu toplumun yüzüne nasıl bakacaklarını düşünmeden birde o bölgedeki insanlar üzerinden algı yapmaya çalışıyorlar. Tam tersine deprem olduğu andan itibaren arkadaşlarımızın hepsi oradaydı. Ve sürece dahil her şeyde geçtiğimiz günlerde kamuoyuyla paylaşıldı. Bu ülke hepimizin. Yapıcı olmak önemli” dedi.

aw467227-01.jpg

TÜRKİYE’NİN GÜÇLENMESİNİN TELAŞI İÇERİSİNDELER

CHP’yi sert bir dille eleştiren Angı, “Cumhuriyet Halk Partisi illerde toplantılar yapıyor. KHK ile ilgili işsiz kalanların dertlerini dinlemek. Nerede bir terör oluşumu nerede bu ülkenin altına dinamit koyma hareketi varsa onlara kol kanat geren bir yapı. Geçmişte geziden başlayıp daha sonra 15 Temmuz’da bile kontrollü darbe diyecek kadar açmaza girenler, Kavala’nın peşinde, Demirtaş’ın peşinde gidiyorlar. Avrupa bunları dürtüklüyor. Türkiye’nin güçlenmesinin telaşı içerisindeler. Ama Cenab-ı Hak yardım ediyor. Bu aziz milletin tarihten gelen gücüyle yoluna devam ediyor. Şehir olarak hamdolsun her geçen gün çok daha güçleniyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SORGUN: BİZİM İŞİMİZ HİZMET

Burada yaşayan insanların eski komşuluk ilişkileri içerisinde yaşamasının önemli olduğunu söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “Belediyelerimiz ve hükümetimiz daima çalışıyor. Bizim işimiz hizmet, gücümüz millet. Biz böyle çalışırken birileri şehidin kardeşine küfür ediyor. Biz bundan haya ederiz. Birileri bu ülkeyi yabancılara şikayet ediyor. Kanal İstanbul yapılmasın diye mektup yazıyorlar. Maazallah bunlar iktidara gelse ne olur bilmiyoruz. Ama zaten milletimizde onlara izin vermeyecektir” dedi. Meram Kaymakamı Ali Murat Kayhan ve Aymanas Mahalle Muhtarı Ali Akten’de mahalleye böyle bir yapı kazandıran Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve emeği geçenlere teşekkür etti. (Gülşen Çopur)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.