Kayakseverlerin gözdesi olacak

Kayakseverlerin gözdesi olacak
Gençlik ve Spor Bakanlığınca Bingöl'de yaptırılan Hesarek Kayak Tesisleri, hizmete açıldı- Türkiye'nin en uzun sezonlu kayak tesislerinden olacağı belirtilen merkezde, biri bin 600 metre uzunluğunda 4 pist ile 70 yatak kapasiteli otel yer alıyor

BİNGÖL (AA) - ABDULLAH ÇELİK - Bingöl'de hizmete açılan Hesarek Kayak Tesisleri, kayakseverlerin ilgisini çekiyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca Bingöl'e 34 kilometre uzaklıktaki Dikme köyü yakınlarındaki Hesarek Dağı üzerinde yapımına 5 yıl önce başlanan tesisler, 15 milyon liraya mal oldu.

Dağın kuzey yamacında yer alması nedeniyle Türkiye'nin en uzun sezonlu kayak tesislerinden olacağı belirtilen merkezde, biri bin 600 metre uzunluğunda 4 pist ve 70 yatak kapasiteli otel yer alıyor.

Merkezin, kayak sezonunun erken başlayıp uzun sürmesi nedeniyle kış turizminin gözde mekanlarından birisi olacağı ifade ediliyor.


- "Milli sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz"


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hesarek Kayak Tesisleri'nin kış turizminin yeni gözdesi olacağını söyledi.

Hesarek Dağı'nda mayıs ayı ortasına kadar karın kaldığını, bu nedenle merkezin Türkiye'nin en uzun sezonlu kayak tesislerinden biri olacağını vurgulayan Arıkan, şöyle konuştu:

"70 yataklı otele sahip tesiste yılın 5 ayı kayak yapılabilecek. Özellikle telesiyej pistimizdeki eğiminin fazlalığı kayakçıların büyük ilgisini çekiyor. Bingöl Havalimanı'na 38 kilometre mesafede olan merkezimizde milli sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz. Kayak sporuna gönül vermiş bütün insanları merkezimize bekliyoruz."

Ailesi ile geldiği ve ilk kez gördüğü tesisi çok beğendiğini belirten Mesut Korkutata, merkezin Bingöl'ün turizmine katkı sunacağını dile getirdi.

Habip Baraç da modern bir tesiste kayak yapmanın keyfini yaşadıklarını belirterek, "Bu merkez sayesinde Bingöl'de çok sayıda milli sporcu yetişeceğine inanıyorum. Harika bir tesis, emeği geçenleri kutluyorum" diye konuştu.

Kayak antrenörü Aydın Burşu ise Erzurum'daki Türkiye Kayak Şampiyonası'na katılacak sporcular ile kamp yaptıklarını dile getirerek, "Pist, Türkiye'deki birçok kayak merkezinden daha iyi" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.