Kazandırmaya devam ediyor

Kazandırmaya devam ediyor
Altına ve gümüşe yapılan yatırımın kazandırmaya devam edeceğini ifade eden Sarraf Çalışkan sahibi Yasin Arpacı, “1 ay önce altının gramı yaklaşık 800 lirayken şuan 940-950 lira. 15-16 mart’ta fed faiz toplantısından çıkacak kararları bekliyoruz" dedi

Altına ve gümüşe yapılan yatırımın bu süreçte kazandırmaya devam edeceğini ifade eden Sarraf Çalışkan sahibi Yasin Arpacı, “1 ay önce altının gramı yaklaşık 800 lirayken şuan 940-950 lira. 15-16 mart’ta fed faiz toplantısından çıkacak kararları bekliyoruz” dedi.

altin-1.jpg

Dünyada yaşanan enerji kıtlığı, savaşlar ve ekonomik dalgalanmalar altın fiyatlarını etkiledi. Yatırımcılar, ekonomi uzmanlarının analizlerine ve yorumlarına dikkat kesilmiş durumda. Özellikle Ukrayna-Rusya savaşının ardından altında ciddi gerilimler devam ediyor.

15-16 Mart’ta gerçekleştirilecek olan FED faiz toplantı sonuçlarının bu süreçte önemli olduğunu ifade eden Sarraf Çalışkan Sahibi Yasin Arpacı, “Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaşın dünya piyasalarını sıkıştırdığı şu günlerde FED'in faiz kararı hiç kuşkusuz altın ve dolar piyasasını da yakından ilgilendiriyor. FED'in kararı dolaylı yoldan da olsa altın fiyatlarını artırabilir. FED kararı ile bir miktar yükselen dolar yurt içinde gram altının da değerlenmesini sağlayabilir. Savaş devam ettiği sürece altındaki gerilim kuşkusuz devam edecek. 1 ay önce altının gramı yaklaşık 800 lirayken şuan 940-950 lira. Bu dalgalanmalar genel iç piyasalarda tedirginlik oluşturdu. Sabah vatandaştan 890 liraya aldığım altın şuan toptancıda 870 lira. 3 saat içerisinde gramda yaklaşık 20 lira zararım var. Çeyrek altın alış-satış farkı normalde 10-15 lira olurdu. Şimdi 70 liralara dayandı” dedi.

HAREKETLİLİK DEVAM EDİYOR

Yatırımcı için altın sektöründe hareketlilik yaşandığını söyleyen Arpacı, “Düğün sezonuna girdik. Konya’da altın mehri ortalama 100 ile 150 gram arasında olur. Bu rakam şuan 75 grama kadar düştü. Düğüncüler için işler iyi durumda olmasa da altını yatırım aracı olarak kullanan vatandaşlarımız iyi karlar yapıyorlar. Gümüşte de aynı durum söz konusu. Vatandaşlarımıza işlenmemiş külçe gümüş almayı da öneriyoruz. Altının bu kadar yükselmesi külçe gümüş sahasını yatırımcıya açtı. Hem altın hem de gümüşe yatırımın bu süreçte kazandırmaya devam edeceğini değerlendiriyoruz” diye konuştu. (Mehmet Günnar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.