"KDV sorununun çözülmesi Avrupalı turisti yüzde 10 artırır"

"KDV sorununun çözülmesi Avrupalı turisti yüzde 10 artırır"
Afyonkarahisar Termal Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Acar: - "Avrupa ülkeleri turizm ve sağlık bakanlarıyla görüşülerek, KDV sorununa çözüm bulunabilirse, inanıyorum ki Avrupa'dan gelen turist sayısı yüzde 5 ila 10 arasında artacaktır.

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar Termal Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Ali Acar, "Avrupa ülkeleri turizm ve sağlık bakanlarıyla görüşülerek, KDV sorununa çözüm bulunabilirse, inanıyorum ki Avrupa'dan gelen turist sayısı yüzde 5 ila 10 arasında artacaktır. Bunun çözülmesinin sektörümüze çok katkısının olacağını düşünüyorum" dedi.

Acar, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, ilde devam eden termal turizm yatırımları hakkında bilgi verdi.

Basın mensuplarının gündeme dair sorularına da cevap veren Acar, Türkiye'de ve dünyada 3-4 yıldır önemli gelişmelerin yaşandığını söyledi.

Türkiye’nin etrafının ateş topu gibi olduğunu belirten Acar, "Ortadoğu’da sıkıntılar var. Dolayısıyla bunlar bizi de ilgilendiriyor ama biz bu yatırımları yaparken, hep devletimizin, hükümetimizin ve milletimizin yanında olduk. Eğer bizler işadamları olarak, sıkıntılar var diye yatırım yapmazsak, istihdam sağlamazsak, bu ülke gelişemez. Bu mücadeleyi hep beraber yapacağız" diye konuştu.

Acar, hükümetin açıkladığı Turizm Eylem Planı ve aldığı yeni kararların turizm sektörüne mutlaka katkısı olacağını dile getirerek, "Biraz daha dünyadaki gelişmelere bakarak, daha fazla katkı sağlanabilir. Avrupa ülkelerinden insanlar, AB içerisinde turistik seyahat yaptığı zaman, dönüşünde yüzde 18’e varan vergi tutarını geri alabiliyor ama ülkemize geldikleri zaman alamıyorlar. Dolayısıyla Sağlık Bakanlığımız ve Turizm Bakanlığımız el ele vererek, bu soruna çözüm bulabilir. Zaten biz Gümrük Birliği üyesiyiz. Onun sıkıntılarına katlanıyoruz. Avrupa ülkeleri turizm ve sağlık bakanlarıyla görüşülerek, KDV sorununa çözüm bulunabilirse, inanıyorum ki Avrupa'dan gelen turist sayısı yüzde 5 ila 10 arasında artacaktır. Bunun çözülmesinin sektörümüze çok katkısının olacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.