Kedilerin pek bilinmeyen 5 özelliği! En iyi onları besleyenler bilebiliyor

Kedilerin pek bilinmeyen  5 özelliği! En iyi onları besleyenler bilebiliyor
Evimizin ve sokakların güzel süsleri kedilerin pek bilinmeyen 5 özelliği

Kediler, evcil hayvanlar arasında en sevimli ve popüler olanlardan biridir. Hem evde hem de sokakta sıklıkla karşılaşabileceğimiz kedilerin, birbirinden farklı özellikleri bulunmaktadır.

İşte Allah'ın kedilere bahşettiği 5 özellik

1. Bağımsızlıkları: Kediler, bağımsızlıkları ile bilinirler. Kendi kendilerine yetebilirler ve sahiplerinin sürekli ilgisine ihtiyaç duymazlar. Bu özellikleri sayesinde, yoğun iş temposu olan kişiler için ideal evcil hayvanlardır.

2. Temizlikleri: Kediler, temizlik konusunda oldukça titiz hayvanlardır. Kendi tüylerini yalamak suretiyle temizliklerini yaparlar ve tuvalet ihtiyaçlarını da kum kabına yaparak evin temiz kalmasını sağlarlar.

3. Oyunseverlikleri: Hem evde hem de dışarıda birçok oyuncakla oynayarak zaman geçirebilirler. Bu özellikleri sayesinde, sahipleri ile eğlenceli vakit geçirebilirler. Uyum konusunda da kediler çok yetenekli canlılardır.

kitten-4611189-1280.jpg

4. Duygusal yapıları: Kediler, sahiplerine karşı oldukça duygusal hayvanlardır. Sevgi dolu bir ortamda büyütüldükleri zaman, sahiplerine karşı sevgi dolu ve sadık bir dost olurlar.

5. İyi avcılık yetenekleri: Kediler, doğal avcı hayvanlardır. Küçük kemirgenler, böcekler ve hatta kuşlar gibi birçok canlıyı avlayabilirler. Bu özellikleri sayesinde, evdeki haşerelerin kontrol altında tutulmasına yardımcı olurlar.

KEDİ BESLEMEK İNSANLARA İYİ GELİYOR

tr.euronews.com sitesindeki içeriğe göre; Bilimsel araştırmalar evcil hayvan sahiplenmenin, özellikle de kedi beslemenin insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğunu ortaya koyuyor.

Evcil hayvan beslemek yaşam tarzımızı değiştirmekle kalmıyor, daha sağlıklı olmamıza da yardım ediyor. Bilimsel araştırmalar çoğu zaman köpek - insan etkileşimine yoğunlaşırken birçok çalışma en çok sahiplenilen evcil hayvanlardan kedilerin de zihinsel ve fiziksel sağlığımız için ne derece yararlı olduğunu gösteriyor.

Bunun yanında, evcil hayvan gıda endüstrisi tarafından yürütülen araştırmalara göre, kedi sahipleri onların sağlık üzerindeki olumlu etkilerinin zaten farkında. Kedi sahibi kadınların yüzde 52'si ve erkeklerin ise yüzde 28'i, kedilerinin akıl sağlıkları için de yararlı olduğunu 'kesinlikle' düşünüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.