Konyalı aşçıdan lezzet tüyosu; Lahmacun harcına ekleyin lahmacun çıtır çıtır oluyor

Konyalı aşçıdan lezzet tüyosu; Lahmacun harcına ekleyin lahmacun çıtır çıtır oluyor
Konyalı bir aşçı ''lahmacun'' pişirirken bilinmesi gereken tüyoyu açıkladı. Lahmacun çıtır çıtır oluyor ve asla lezzeti şaşmıyor

Lahmacun, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Ancak evde yapmak, bazı kişiler için zorlu bir süreç olabilir. Neyse ki, Konyalı İbrahim Kırılmazkan, lahmacun tarifinin detaylarını ve 4 püf noktasını paylaştı. Bu sayede, evde lahmacun yapmak çok daha kolay hale gelecek.

Püf noktalarına gelince, hamurunuzu mümkün olduğunca ince açmaya özen gösterin. Lahmacun içini hamurun üst kısmına değil, iç kısmına yayın ki pişerken iç malzeme hamurun üstünde kalmasın. Ayrıca fırının sıcaklığına dikkat edin ve lahmacunlarınızın üzeri kızarana kadar pişirin.

LAHMACUN TARİFİ

Lahmacun, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Dışarıda yemek yerine evde hazırlayabileceğiniz bu lezzetli yemeğin tarifi oldukça basit ve pratiktir. Bu yazımızda sizlere ev yapımı lahmacun tarifini adım adım anlatacağız. Ayrıca, tarifin püf noktalarını da paylaşarak, daha lezzetli bir lahmacun yapmanızı sağlayacağız.

Doğu kültürünün vazgeçilmez yiyeceklerinden birisi olan lahmacunu sevmeyen yoktur herhalde. Eğer isterseniz, bu efsane lezzeti evde kendiniz de yapabilirsiniz. Peki evde lahmacun nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve tarifiyle evde lahmacun yapımı...

Lahmacun Hamuru İçin Gerekli Malzemeler:

- 2 su bardağı tam buğday unu
- 3 su bardağı normal un
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı kadar ılık su

Ev Yapımı Lahmacun İçi Malzemeleri:

- 350 gram kıyma
- 2 tane orta büyüklükte domates
- 2 tane orta büyüklükte soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Maydanoz
- Karabiber
- Tuz
- Kimyon
- Pul biber

maxresdefault-002.jpg

Ev Yapımı Lahmacun Hamuru Hazırlanışı:

İlk olarak, toz şeker ve tuzu bir yoğurma kabına koyup instant mayayı ekleyin ve bir iki dakika bekleyin. Kıvama gelene kadar üzerine tam buğday ve normal beyaz un ekleyin. Hamur kıvama geldikten sonra hamurun üzerini sarın. Hamurunuz hazır olduktan sonra avuç içi boyutunda parçalar koparın ve kenara alın.

Ev Yapımı Lahmacun İçi Hazırlanışı:

Soğanları birkaç parçaya bölün ve robot tan geçirin. Domateslerin kabuklarını soyun ve onları da robot tan geçirin. Robot tan geçirdiğiniz bu karışımı bir kaba alın. Maydanozu ince ince kıyın ve kaba ekleyin. Domates ve biber salçalarını kaba ekleyin. Kaba son olarak baharatlarınızı ekleyin ve iyice karıştırın.

Düz bir zemine biraz un serpin ve hazırladığınız hamur parçalarını bir merdane yardımı ile açın. Bir köşede hazırladığınız lahmacun içini hamurun iç kısımlarına nazikçe yayın. Fırınınızı önceden 230 dereceye ayarlayın ve ısıtın. Lahmacunlarınızı bir yağlı kâğıdın üzerine yerleştirin ve tepsinizi önceden ısıttığınız fırının içine koyun. Ortalama olarak 10 dakika sonra lahmacununuz hazır demektir.

Bilmeniz Gereken Diğer Püf Noktaları:

- Hamurunuzu yoğurduktan sonra üzerini örtmeniz, hamurun kabarmasını sağlayacaktır.
- Lahmacun içini hazırlarken, soğanları iyice robottan geçirerek, suyunu çıkarmalısınız. Aksi takdirde lahmacunlarınız sulu olabilir.
- Lahmacun hamurunu açarken, çok ince açmamaya dikkat edin. Aksi halde, lahmacunlarınız fırında dağılabilir.
- Lahmacunu fırına vermeden önce, tepsiyi önceden ısıtmanız, lahmacunların altının çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır.
- Lahmacunları fırından çıkardıktan sonra, üzerlerine limon sıkarak servis yapabilirsiniz.

Kaynaklar: Haberturk.com, Pusulahaber.com.tr, Youtube.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.