Konyalılar tarafından yapılan en iyi lezzet; Et kavurmaya lezzet katan tüyo
Et kavurma, Türk mutfağında oldukça popüler bir yemektir. Genellikle küçük parçalar halinde doğranmış etlerin, yüksek ateşte kızartılması ile hazırlanır. Konya usulü et kavurma ise, özellikle kuyruk yağı kullanımı ile farklılık gösterir.
Kuyruk yağı, hem lezzet hem de kıvam açısından önemli bir bileşendir. Konya usulü et kavurma yaparken, kuyruk yağı eklenmesinin nedeni ise etin daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlamaktır. Kuyruk yağı, ete ayrı bir aroma verirken, aynı zamanda etin kızartılması sırasında kurumasını da engeller. Böylece, et daha lezzetli ve sulu kalır.
ET KAVURMANIN TARİFİ
1 kg koyun but (Kuşbaşı doğranmış)
-100 gr kuyruk yağı
-½ bardak sıcak su
-Tuz
-Karabiber
-Kekik
Öncelikle kuyruk yağını çok ince bir şekilde doğrayın ve bir tencerenin içine atarak yağını salana kadar kavurun. İçine iyice yıkayıp süzdüğünüz kuşbaşı etinizi ilave edin ve kısık ateşte kavurmaya devam edin. Et kendi suyunu salıp tekrar çekmeye başlayınca sıcak suyu ekleyin. Ağzını kapatın ve yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.
Pişme esnasında ara sıra tencerenin kapağını açmadan sallayarak etleri ters düz edin. Etler yumuşayınca tuzunu ve diğer baharatlarını ekleyin yavaşça karıştırın ve altını kapatın.
Yanında şahane bir pirinç pilavı ve buz gibi bir ayranla birlikte etler sıcakken servis edin.
Afiyet olsun.
Derleme: pusulahaber.com.tr - Youtube.com
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.