Kendi menünü kendin belirle

Kendi menünü kendin belirle
Yaklaşık 4 yıl önce hizmete başlayan Sabri’den Tantuni ve Kokoreç, kaliteli hizmet politikasıyla tantuni, kokoreç ve midyeyi misafirleriyle buluşturuyor.

Yaklaşık 4 yıl önce hizmete başlayan Sabri’den Tantuni ve Kokoreç, kaliteli hizmet politikasıyla tantuni, kokoreç ve midyeyi misafirleriyle buluşturuyor. Ramazan ayında menü belirlemeyerek israfı önlemek istediklerini belirten Sabri Yatağanlı, “Ramazan israf değil, bereket ayı. Çorba ve ssu ikramımız. Kendi menünü kendin belirle” dedi.

on-planda.jpg

Yaklaşık 16 yıldır hizmet sektöründe başarılı çalışmalara imza atan Sabri Yatağanlı, 4 yıl önce kendi ismi ile açtığı işletmesinde misafirlerine tantuni, kokoreç ve midyenin en lezzetli hallerini sunuyor. Ramazan’da israfa karşı olduklarını aktaran Sabri Yatağanlı, “Ramazan’ı fırsata dönüştürmeye de karşıyız. Bize gelen müşterilerimizin bunu fırsata çevirmeyi değil de israf etmeden fırsata dönüştürdüğümüzü görsün isteriz. Daha önceki Ramazanlarda olduğu gibi biz hiçbir şekilde menü belirlemedik. Kimseden yemeyeceği bir şeyin fiyatını istemiyoruz. Önüne yenmeyecek bir şey de koymak istemiyoruz. Ramazan herkesin istediğini seçebilme ayı olmalı bence. Gelenler istedikleri gibi kendileri de bir menü oluşturabilirler ya da ben sadece ana yemek istiyorum tantuni, kokoreç yemek istiyorum da diyebilirler. İnsanlar buraya 11 ay geldiklerinde istedikleri gibi seçebiliyorlarsa Ramazan’da da seçebilmeli. Yaptığımız Ramazan konseptinde de gün içerisinde mekânımız kapalı. Sadece iftar saatinde açık oluyoruz. Bir ay boyunca böyle devam edecek. Ramazan’ın bitimine son bir hafta kala da gece 2’ye kadar açık olacağız” diye konuştu.

AMACIMIZ İSRAFI ÖNLEMEK

İftar sofralarında başlangıç olarak çorba ve suyu ikram olarak verdiklerini aktaran Yatağanlı, “Önceki senelerde yoğurtlu tantuniye çok rağbet gösterilmişti bu sene de öyle olacağına inanıyoruz. Başlangıç olarak çorba ve suyu biz tamamen kendi ikramımız olarak müşterilerimize sunuyoruz. Tamamen ücretsiz bir şekilde veriyoruz. Sadece yedikleri yemeklerin ücretini alıyoruz. Bunu yapmamızdaki amaç bizim israfı önlemek ve herkesin dilediği gibi bir iftar yapmasını sağlamak. Ekonomi insanların belini bükmüşken, işletme olarak bu insanlarımızın bir nebzede olsa yanında olmak, onlarla Ramazan’ı paylaşmak olanı bölüşmek istiyoruz. Bizim derdimiz aslında bu” ifadelerini kullandı.

img-7532.jpg

RAMAZAN BEREKET AYI

İnsanların başka işletmelerde menülere fazla fazla paralar verdiklerine değinen Yatağanlı, “Şu anda dört kişilik bir ailenin Ramazan menüsünde ortalama 150 lira fiyat gelir. Şimdi ekonomik dardayız. Biz birlik beraberlik içerisinde olmalıyız. Bu anlamda işletme olarak elimizden geleni yapmak zorundayız. Biz Pandemi görmüşüz. O yüzden bu tür durumları fırsata çevirmemek gerekiyor. Biz bir işletme olarak bunu yapıyoruz. Ve diğer işletmelere de bunu yapmalarını tavsiye ediyoruz. İnsanlara amaçsızca yemediği tatlılar zorlanmasın istiyoruz. Ramazan’ın israf değil, bereket ayı olduğunu hatırlatmak istiyorum. Umut ediyorum ki bu restoranların sayısı artacak. İnsanlar fix menüden sıyrılacak” dedi.

39ef303d-fbad-4a9e-a595-4b4d6f50c1a4.jpg

EN LEZZETLİSİ AĞIR PİŞENDİR

Sabri’den Tantuni ve Kokoreç’e gelen misafirlerin mutfağı, kokoreci ve midyenin piştiği yerleri görebildiklerine dikkat çeken Yatağanlı, “Kokorecin de çeşitleri vardır. Ama orijinali meşe kömüründe pişenidir. Bunu gösterdik. Kokoreç sabırla pişen bir üründür. Öyle hızlıca yapılamaz. Ağır ağır kısık ateşte 6 saatte pişirdiğimizi gösterdik. Yemeğin en lezzetlisi de zaten ağır ateşte pişendir. Kokorecin 6 saat pişmesinin ardından 1 saat de dinlenmesi süresiyle yapımı 7 saati bulmaktadır. Bu sürenin ardından baharatını kıvamında ayarlamaktayız. Kuşbaşı şeklinde doğradığımızda pamuk gibi ağızda dağılır hale getirdik” şeklinde konuştu.

img-7538.jpg

KONYA’DA MİDYE KÜLTÜRÜ OLUŞTU

Konya’da bir ilki gerçekleştirerek sıcak midye satışı yapan Yatağanlı, “Midyeyi aldıktan sonra deniz suyunda bekleterek tazeliğini korumasını sağlıyoruz. Midyenin içine baharatlı ve soğanlı pilav yapıyoruz. Onu içine ekliyoruz. Kapatıp 35 dakika boyunca pilav pişirir gibi suyla buhar sistemiyle pişiriyoruz. Et pilav üstüne yapışıyor, suyunu çekince de şişiyor. Tamamen pilav mantığıyla midyelerimiz hazır hale geliyor. Sonra insanlara bunu güvenle tattırıyoruz ve lezzetini beğendiğini görüyoruz. Ardından yine Konya’da bir ilki gerçekleştirerek sıcak midye satışına başladık. Artık günlük olarak değil saatlik olarak sunmak istedik. Sosyal medyada midyenin çıktığı saatleri paylaşmaya başladık. 2 günde bozulmayan midyeyi çıktığı anda sıcak sıcak servis etmeye başladık. Artık Konya’da bir midye kültürü de oluştu. Misafirlerimiz midye kova tercihi ile sevdikleriyle midyeyi doyasıya yiyebiliyor” ifadelerini kullandı.

img-7699.jpg

EN İYİ BEST ÖDÜLÜ SABRİ’DEN

Bağımsız Denetlemeciler tarafından 2019-2020 ödüle layık görülen Sabri’den, kokoreç dalında En İyi Best ödülü aldı. Düşünlerini paylaşan Yatağanlı, “Ödül ,bizim için gurur kaynağıydı. Biz bunları sabah akşam çalışarak özenerek yapıyoruz ama aslında bizim mücadele etmemizi sağlayan, misafirlerimiz, müşterilerimiz. Onlar sayesinde böyle ödüller alıp mücadelemizi sürdürüyoruz. Bize hatalarımızı söylüyorlar, yanlışlarımızı gösteriyorlar, doğrularımızı taktir ediyorlar.2020 ile 2022 yılı arasında da iki yılı kapsayan tek bir ödül yapılmış. Aynı şekilde o ödüle de layık görülmüşüz. Buda bize kalitenin devam ettiğini gösteriyor. Bunu da bir kere daha tescillemiş olduk. Konya’da bu ödülü almak gerçekten büyük bir gurur kaynağı bizim için. Burada büyük firmalar yarışıyor. Ve buradaki denetlemecileri hiç kimse bilmiyor. Bizim denetlendiğimizden haberimiz olmuyor. Yılda on defa denetlediklerini yazıyorlar fotoğraflarımızı çekiyorlar. Biz şaşırıyoruz, bunların hepsi habersiz oluyor. Ödülün altında da yazıyor zaten. Bu ödül parayla satılmaz hiçbir şekilde para talep edilmez diye. Bu parayla alınacak bir ödül değil. İnşallah devamı gelsin. Konyalılara daha da iyisini yapacağız. Bu markayı inşallah daha iyi yerlerde görecekler” diyerek sözlerine son verdi. Yiğit Berkay Çopur

img-7651.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.