Kendisi gibi engellileri hayata bağlıyor

Kendisi gibi engellileri hayata bağlıyor
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 6 yaşında geçirdiği felç nedeniyle engelli olan öğretmen İzzettin Taşkın, eve kapanan bedensel engelli gençlerin sosyal yaşama katılmalarını sağlamak için basketbol takımı kurdu- Öğretmen Taşkın:- "Spor yaparken dünyadaki büt

MARDİN (AA) - ADNAN KOÇHAN - Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 6 yaşında geçirdiği felç nedeniyle engelli olan İzzettin Taşkın, eve kapanan engelli gençlerin yaşamla barışmalarını sağlamak için çabalıyor.

Kızıltepe ilçesinde yaşayan 44 yaşındaki öğretmen İzzettin Taşkın, kendisi gibi engelli olan kuzeni Mehmet Yusuf Taşkın ve birkaç arkadaşıyla Kızıltepe Engelliler Gücü Spor Kulübü Derneğini kurdu.

Evlerinden çıkmayan engellileri hayatla barıştırmak isteyen Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yaşında felç geçirdiğini, bu nedenle 2 bacağının tutmadığını anlattı.

Taşkın, önce yatalak olduğunu, daha sonra ailesinin desteğiyle yatağa mahkum olmaktan kurtulduğunu belirterek, egzersizlerle ellerini ve bacaklarını kullanabilir hale geldiğini ifade etti.

Spora başladığını ve spor yapmayı çok sevdiğini söyleyen Taşkın, eğitimini de sürdürerek öğretmen olduğunu anlattı.

Taşkın, 2011'de Kızıltepe Engelliler Gücü Spor Kulübü Derneğini kurduklarını ve dernek bünyesinde basketbol takımı oluşturduklarını kaydetti. 6 arkadaşıyla beraber tekerlekli sandalye bağımlısı, yıllarca dışarı çıkamayan yatalak insanlara ulaşmaya çalıştıklarını belirten Taşkın, engellilerin sporla hayata tutunmalarını sağlamak istediklerini dile getirdi.

Taşkın, şunları söyledi:

"Engellilere sahip çıkan birilerinin olması lazım. Benim çabam bu yüzden. Bu eksikliği gördüğüm için sportif faaliyetlerle kendileriyle barışmalarını sağlamaya çalışıyorum. Spor yaparken dünyadaki bütün dertleri unutuyorum. O anda engelli arkadaşlarımla yaşadığım o mutluluğu dünyaya değişmem. Engellilerin bütün spor dallarında kendilerini geliştirmeleri gerekiyor."

- Milli takıma sporcu

Dernek bünyesinde oluşturulan basketbol takımının Basketbol Garanti Tekerlekli Sandalye Bölgesel E Grubu'nda mücadele ettiğini, destek verilirse birinci lige çıkmayı hedeflediklerini kaydeden Taşkın, takıma oyuncu bulmak için ev ev gezdiklerini anlattı.

Takımdaki 3 sporcunun milli takımda oynadığını aktaran Taşkın, engellilerin ekmeklerini spor yaparak çıkarabildiğini, bunun da ayrı bir mutluluk verdiğini dile getirdi.

Engellileri takıma katılmaya çağıran Taşkın, "Hayatı sevsinler. Böylelikle birçok başarı elde edecekler." diye konuştu.

- "Spor ile terapi oluyorlar"

Dernek Başkanı Mehmet Yusuf Taşkın da takım sayesinde birçok engellinin hayata tutunduğunu söyledi. Mehmet Yusuf Taşkın, "Şu an engelli oyuncularımız büyük bir aşk ve şevk ile çalışıyorlar, engellerini unutuyorlar, mutlu oluyorlar. Adeta yaptıkları spor ile terapi oluyorlar. Biz engellilerimiz için daha fazla faaliyet yapmak istiyoruz ama bunun için destek lazım. Bize ne kadar destek verilirse engellilerimiz için o kadar çaba içinde oluruz." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.