Uğur Özteke

Uğur Özteke

Kentsel Dönüşümdeki Tehlikeye Dikkat

Kentsel Dönüşümdeki Tehlikeye Dikkat

Ekonominin lokomotifi inşaat sektörü için havaların güzel gitmesi ile bütün bölgelerimizde her yerde çalışmalar harıl harıl tam gaz devam ediyor. Çiftçilerimiz için oldukça sıkıntılı seyreden havalar; müteahhitler ve işçiler için ise çalışmaya son derece müsait.

Bu kısmı geçtik. Malum şehrimizde merkez ilçelerimizde güzel bir şekilde kentsel dönüşüm sürüyor. Allah’a şükürler olsun ki bizdeki kentsel dönüşüm bazı büyükşehirlerde yaşanan acılara ve kötü görüntülere sahne olmuyor.

Yalnız burada özellikle mahallelilerden gelen ciddi şikayetler var. Şöyle ki kentsel dönüşüm projeleri kapsamında mevcut binaların yıkılması sırasında çevre güvenliğine nerede ise sıfır özen gösteriliyormuş. Şimdi biz bunu böyle dedik ya herkes, “Yooo asla böyle bir şey yok. Her şey kanunlar nizamlar ölçüsünde yapılıyor” diyecek. Peki o zaman Meram bölgesinden gelen bir şikayet ve fotoğrafı izninizle sizlerle paylaşmak istiyoruz.

1616203_10201729376212462_1763137573_n.jpg

Bu fotoğraf Meram Hacıfettah Mahallesi Hacıfettah Mezarlığı yanında bulunan binaların yıkımı sırasında çekişmiş. Bize gönderen okurumuzun da belirttiği gibi fotoğrafta da görüleceği üzere biz yıkılan bina çevresinde hiçbir güvenlik tedbiri göremedik. Zaten bu durumu da bizimle paylaşan vatandaşımız sadece korkulu rüya görmemek adına durumu izah ediyor. Yine bu vatandaşımız bizimle paylaşmak istediği fotoğrafın altına da aynen şu cümleleri yazmış.

“Hiçbir tedbir almadan binanın tepelerinden aşağıya molozların atılması, iş makineleri çalışırken uyarıcı tedbirlerin alınmaması, demir toplayanların iş makinesi ile beraber çalışması ve molozların yolun ortasına kadar yayılması mahalleden geçmekte olan insanların hayatını tehlikeye sokmaktadır. İlçemizin işlek caddelerinden biri olan Taşcamii Caddesi’nde böyle tehlikeli yıkım trafik akışını da olumsuz olarak etkilemektedir. Mahalle sakinleri bu konuda ilgililerden gerekli tedbirleri almalarını beklemektedir.”

*****

Burada niyetimiz asla bağcıyı dövmek değil aksine üzüm yemektir. Belki bu günlerde Belediye Başkanlığı’nda yaşanılacak olan devir teslim işlemleri de bu tür sıkıntıların gözden kaçmasına neden olabilir.

Ortak duamız yeter ki üzücü ve can sıkıcı olaylar yaşanmasın.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Dünyayı değiştirmek isteyen önce kendini değiştirsin.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Döner kavşaklara aracımızı park edip gitmediğimiz zaman ADAM oluruz 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR