Kerkük'te petrol boru hattında patlama

Kerkük'te petrol boru hattında patlama
KERKÜK (AA) - Irak'ın Kerkük kentinde yer alan Sergeran kasabasındaki eski petrol boru hattına yapılan sabotaj sonucu patlama meydana geldiği belirtildi....

KERKÜK (AA) - Irak'ın Kerkük kentinde yer alan Sergeran kasabasındaki eski petrol boru hattına yapılan sabotaj sonucu patlama meydana geldiği belirtildi.

Petrol sevkiyatı amacıyla artık kullanılmayan boru hattına yapılan saldırıya ilişkin AA muhabirine konuşan Kerkük İl Meclisi Enerji Komisyonu Üyesi Necat Hüseyin, "Boru hattındaki patlama bir sabotajdır. Kerkük'ün kuzeyindeki Sergeran kasabası yakınlarında meydana geldi. Borunun altına konulan bomba patlatılmış ancak ne zaman ve kimin tarafından yapıldığı henüz bilinmiyor" dedi.

Söz konusu petrol boru hattının eski ve kullanılmadığına dikkati çeken Hüseyin, "Petrol sevkiyatı için kullanılmamasına rağmen içinde çok miktarda ham petrol vardı. Bu yüzden patlamadan dolayı büyük bir yangın çıktı ancak can kaybı veya yaralanan yok" bilgisini paylaştı.

Patlama sonucu çıkan yangının kontrol altına alınması için Kerkük kent merkezinden çok sayıda itfaiye aracının bölgeye sevk edildiği aktarıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.