Keşmir'de polis müdahalesi: 3 ölü

Keşmir'de polis müdahalesi: 3 ölü
Hindistan'ın kuzeyindeki Cammu Keşmir eyaletinde güvenlik güçleri bir gösteriye ateş açarak müdahale etti, 3 kişi hayatını kaybetti

Hindistan'ın kuzeyindeki Cammu Keşmir eyaletinde güvenlik güçleri bir gösteriye ateş açarak müdahale etti, 3 kişi hayatını kaybetti.

Handwara kentinde güvenlik güçlerinin, bir askerin genç bir kızı taciz ettiği iddialarıyla toplanan kalabalığa ateş açması sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi, olayın ardından düzenlenebilecek gösterilerin önlenmesi için bölgede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Emniyet sözcüsü NN Joshi, 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan müdahaleyle ilgili soruşturma açılacağını açıkladı.

Bu arada, yüzlerce genç, sokağa çıkma yasağına rağmen eylem yapmak için bir araya geldi.

İngiltere'den 1947 yılında bağımsızlıklarını kazanan Hindistan ve Pakistan, Keşmir nedeniyle 1948, 1965 ve 1971 yıllarında olmak üzere 3 kez savaştı. Hindistan, Pakistan'ı, çeşitli grupları Cammu Keşmir eyaletinde saldırılar düzenlemeleri için silahlandırmakla suçluyor. Cammu Keşmir'deki şiddet olaylarında 70 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği düşünülüyor.

Hindistan, Müslümanların çoğunlukta olduğu Cammu Keşmir'de yarım milyon asker bulunduruyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.