KETAM çalışmalarını sürdürüyor

KETAM çalışmalarını sürdürüyor
Konya Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Kentsel Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi (KETAM), modern ve gelenekçi anlayışla daha düzenli, planlı ve işlevsel kentleri geleceğe yönelik projelerle yeniden tasarlayarak daha yaşanılabilir mekânlar ..

Konya Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Kentsel Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi (KETAM),  modern ve gelenekçi anlayışla daha düzenli, planlı ve işlevsel kentleri geleceğe yönelik projelerle yeniden tasarlayarak daha yaşanılabilir mekânlar oluşturma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.  Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin 50 yıllık bilgi birikiminden aldığı güçle kurulan Mimarlık ve Kentsel Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi, nüfus artışı ile hızlı kentleşme sürecinin yaşandığı günümüzde yaşanan kentsel sorunlara yönelik çözüm üretip, yerel yönetim başta olmak üzere yerel paydaşlarla ortak çalışmalar yaparak projeler üretmeye yönelik faaliyetlerine başladı.

ORAL: PANDEMİ DÜŞÜNCELERİ DEĞİŞTİRDİ
Konya Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Kentsel Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Oral, “Pandemi dönemiyle beraber kent yaşamı hakkında düşüncelerimizde değişikler oldu. Üst üste, kapalı ortamlarda, büyük site ve apartmanlarda yaşıyor olmak pandemi döneminde insanlarda bir takım sıkıntılar yarattı. Bu da doğal hayatı yaşama düşüncesinin artmasına sebep oldu.  İnsanlar artık daha ferah ve yaşanılabilir kent ortamlarında yaşamak istiyor. Bunun için öncelikle kentlerimizi düzenlememiz ve planlamamız lazım. Yani daha iyi bir mimarlık şehirlerimizi yaşanılabilir hale getirmemiz gerekiyor. Buna da gerekli birimlerle ortak çalışarak yapabiliriz. Yerel yönetim, mimar ve mühendislerin ortak çalışmaları ile geleceğimiz olan çocuklara daha yaşanılabilir şehirler bırakmak zorundayız.” dedi.

İŞBİRLİĞİ YAPABİLİRİZ

Çalışma alanlarının sadece bu konularla sınırlı olmadığını dile getiren Doç. Dr. Oral, “Bu merkezin geniş bir ekibi var, sadece mimarlar değil, arkeologlar, sosyologlar şehir bölge planlama elemanlarıyla çalışıyoruz. Biz diyoruz ki gerekli donanıma sahip merkez elemanlarımızla yaptığımız proje ve tasarımızı yerel yönetimlerimizle paylaşarak şehrimizin sorunlarını giderecek daha yaşanılabilir mekanlar tasarlayabiliriz. Şehrin bütün dokuları için geçerli kentsel tasarım projeleri hazırlayıp Konya’yı örnek bir şehir haline getirebiliriz. Bizler Konya Teknik Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Kentsel Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi (KETAM) olarak belediyelerimize, yerel yönetimlerimize ve diğer paydaşlarımıza her türlü desteğe hazırız” dedi. Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, “ Göreve geldiğimizden bu yana 10 merkezin kurulmasına vesile olduk. Amacımız, her zaman belirttiğimiz gibi öğretim üyelerimizin çalışmalarının Konya ve ülkemiz için faydalı çıktılara dönüşmesi. Mimarlık ve Kentsel Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi (KETAM),‘ın da güzel işler çıkaracağına yürekten inanıyorum ve bu anlamda tüm merkez ve merkez çalışanlarımızın her zaman arkasında olarak onları destekleyeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.