Kıbrıs'ta BM'de görev değişikliği

Kıbrıs'ta BM'de görev değişikliği
BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve BM Barış Gücü Misyon Şefi görevine Spehar atandı

LEFKOŞA (AA) - BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Kıbrıs BM Barış Gücü (UNFICYP) Misyon Şefi görevine Elizabeth Spehar atandı.

BM Barış Gücü'nden yapılan açıklamada, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Kıbrıs'taki BM Barış Gücü Misyon Şefi Lisa Buttenheim'ın Kıbrıs'taki görevini tamamladığı ve yerine Elizabeth Spehar'ın atandığı belirtildi.

Spehar, 2007 yılından bu yana Avrupa ve Amerika Dairesi Başkanlığı ve 2009-2015 yılları arasında BM Sekretaryası Avrupa Dairesinde görev yapıyordu.

BM Merkezinde Politika ve Arabuluculuk Bölümü Direktörü olan Elizabeth Spehar'ın görevini mart ayı ortalarında üstlenmesi bekleniyor.

Adada 2010 yılından itibaren BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi olarak görevini sürdüren Buttenheim’ın, Barış Koruma Operasyonları Saha Destek Bölümü Başkan yardımcısı olarak görev yapacağı ifade edildi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.