Kıbrıs'taki "Kayıp Şahıslar Komitesi" çalışmaları

Kıbrıs'taki "Kayıp Şahıslar Komitesi" çalışmaları
KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile Rum lider Anastasiadis kayıp şahısların bildirilmesi için kamu spotu yayınladı

LEFKOŞA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs'ta kayıp şahısların bulunmasına destek için kamu spotu yayınladı.

Kamu spotunda liderler, Türkçe ve Rumca "Tanıklar ve kayıp yakınları zaman geçtikçe hayatlarını kaybettiği için kayıpları bulmak ve kimliklerini tespit etmek açısından zamanımız tükeniyor. Bu nedenle iki lider olarak gömü yerleri ile ilgili bilgisi olanların bu bilgileri Kayıp Şahıslar Komitesi ile paylaşması için ortak bir çağrıda bulunuyoruz" mesajı verdi.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, yaptığı açıklamada henüz bulunamayan yaklaşık bin kayıp Kıbrıslı Türk ve Rum olduğunu belirterek, "Bu şahısların aileleri yıllardır sevdiklerinin akıbetini bilmeden acılar çekti" dedi.

Video Akıncı ile Anastasiadis’in aralık ayında birlikte ziyaret ettiği ara bölgede bulunan Antropoloji Laboratuvarı’nda hazırlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.