Kılca: İki pazar marketimiz hem alışverişe konfor katacak hem elektrik üretecek

Kılca: İki pazar marketimiz hem alışverişe konfor katacak hem elektrik üretecek
Karatay Belediyesi tarafından güneş enerjisi santrali (GES) modeliyle tasarlanan Kalenderhane ve Büyüksinan kapalı pazar marketlerinin yapımında artık sona gelindi.

Karatay Belediyesi tarafından güneş enerjisi santrali (GES) modeliyle tasarlanan Kalenderhane ve Büyüksinan kapalı pazar marketlerinin yapımında artık sona gelindi. Her iki projenin inşaatlarını yerinde inceleyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Tamamen çevreci ve yeni nesil iki kapalı pazar marketimiz hem vatandaşlarımızın ve pazar esnafımızın alışverişine konfor katacak hem de elektrik üretecek” dedi.

Karatay Belediyesi, ilçedeki kapalı pazar marketlerine yenilerini ekliyor.

Bu kapsamda Karatay Belediyesi tarafından 2 bin 275 metrekarelik alanda projelendirilen ve tek kat olarak tasarlanan Büyüksinan Kapalı Pazar Marketi ile 2 bin 350 metrekarelik bir inşaat alanına sahip Kalenderhane Kapalı Pazar Market projelerinin temelleri, geçtiğimiz yıl eylül ayında düzenlenen törenle atılmıştı.

ges-2.jpg

ges-1.jpg

İdari bölüm, enerji odası, çay ocağı güvenlik, mescit ve tuvaletlerin yer alacağı iki kapalı pazar marketin en önemli ortak özellikleri ise çatılarının tamamen güneş enerji santralleriyle (GES) donatılacak olması.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve yapımcı firma temsilcileriyle birlikte çevreci ve yeni nesil modeliyle inşa edilen Büyüksinan ve Kalenderhane Kapalı Pazar Market projelerinin inşaatlarında incelemelerde bulundu.

HEM ALIŞVERİŞE KONFOR KATACAK HEM ELEKTRİK ÜRETECEKLER

Her iki projenin son durumu hakkında bilgi alan Başkan Hasan Kılca, söz konusu kapalı pazar marketlerin hem vatandaşların ve pazar esnafının konforlu alışverişine katkı sağlayacağını hem de kendi enerjisini üreten yatırımlar olduğunun altını çizdi.

ges-3.jpg

Hasan Kılca; “Karatay Belediyesi olarak, Kalenderhane ve Büyüksinan Mahallelerimizde iki adet kapalı pazar market inşa ediyoruz. İlçemize kazandıracağımız ve toplamda 4 bin 650 metrekare kapalı alana sahip bu yeni nesil pazar marketlerimizin inşaatlarında incelemelerde bulunduk. İki projemizin en önemli özellikleri kapalı Pazar marketlerimizin çatılarında güneş enerji santrallerinin (GES) olmasıdır. Dolayısıyla bu pazar marketlerimiz, hem hemşehrilerimizin ve esnafımızın hizmetinde olacak ve vatandaşlarımızın alışverişine yeni bir konfor katacak hem de bir taraftan enerji üretecek. Tamamen çevreci olan bu kapalı pazar marketlerimizin yapımlarında sona geldik. Bu marketlerde tamamlandığında Karatay’da kapalı Pazar market olmayan yer kalmayacak. Şimdiden ilçemize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

ges-4.jpg

ges-6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.