Kılıçdaroğlu'ndan Yeni Yol hamlesi: CHP'den vekil transferi... Yeniden Refahlı iki isim de gündemde
TBMM'de siyasi dengeleri etkileyebilecek yeni bir milletvekili transferi iddiası gündeme geldi. Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya'nın DEVA Partisi'nden ayrılmasıyla grup kurmak için gerekli milletvekili sayısının altına düşen Yeni Yol Grubu'nun geleceği tartışılmaya başlandı. ODATV'nin haberine göre: Grubun Meclis'teki statüsünü koruyabilmesi için CHP'den bir milletvekilinin daha geçiş yapabileceği öne sürüldü.
CHP'DEN YENİ YOL'A MİLLETVEKİLİ DESTEĞİ
Türkiye gazetesinden Berat Temiz'in haberine göre, Yeni Yol Grubu'nun Meclis'teki varlığını sürdürebilmesi amacıyla CHP'den yeni bir milletvekili transferi üzerinde duruluyor.
Daha önce Mustafa Bilici'nin istifasının ardından grup statüsünü korumak amacıyla CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Yeni Yol'a katılmıştı. Son gelişmelerin ardından benzer bir formülün yeniden gündeme geldiği iddia edildi.
Haberde yer alan bilgilere göre CHP yönetiminin, Yeni Yol Grubu'nun Meclis'teki varlığını devam ettirmesine destek verebileceği belirtiliyor. CHP kurmaylarının, farklı siyasi görüşlerin Meclis'te temsil edilmesinin ve siyasi çeşitliliğin korunmasının önemine dikkat çektiği aktarıldı.
YENİ YOL'A YENİ TRANSFER İHTİMALİ
Milletvekili transferine ilişkin iddialar yalnızca CHP ile sınırlı kalmadı. Yeniden Refah Partisi milletvekilleri Mehmet Aşıla veya Doğan Bekin'den birinin de Yeni Yol Grubu'na katılabileceği öne sürüldü.
Söz konusu iddialara ilişkin henüz kesinleşmiş bir milletvekili geçişi bulunmazken, Yeni Yol Grubu'nun TBMM'deki geleceği ve olası transferlerin nasıl sonuçlanacağı merak ediliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.