Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri

Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Katırcıoğlu:"Biz Kılıçdaroğlu'ndan tüm kadınlardan özür dilemesini bekliyoruz, esefle kınıyoruz"

ANKARA (AA) - TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, "Biz Kılıçdaroğlu'ndan tüm kadınlardan özür dilemesini bekliyoruz, esefle kınıyoruz." dedi.

Katırcıoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine ilişkin, komisyon olarak kadını ayrıştıran, ötekileştiren, aşağılayan her türlü duruma karşı olduklarını belirtti.

Bu söylemin tamamen kadını hedef aldığını dile getiren Radiye Sezer Katırcıoğlu, "Bakan Ramazanoğlu'nun daha önceki sözlerinin, bütün sivil toplum örgütleri, sosyal medya karşısında dururken, böyle bir sözü maalesef görmezden geliyorlar. Kadına, dezavantajlı gruba yapılan her türlü ayrıştırmaya, ötekileştirmeye, hakarete aynı tutum içerisinde, aynı duruşla tepki göstermemiz gerekir. Biz Kılıçdaroğlu'ndan tüm kadınlardan özür dilemesini bekliyoruz, esefle kınıyoruz. Herkesten aynı samimiyeti bekliyoruz." diye konuştu.

Kadını siyaset ve cinsiyet yönünden ilişkilendirmenin, öyle bir tavır içerisinde yargılamanın, kıyaslamanın tamamen yanlış olduğunu vurgulayan Katırcıoğlu, siyasetçinin dilini artık siyaseti kirletecek şekilde kullanmaması gerektiğini vurguladı.

Radiye Sezer Katırcıoğlu, "Siyaset yapıyoruz, biz rakibiz ama hasım değiliz. Hele belden aşağı tavırlar, sözler kesinlikle kabul edilemez. Oy aldığımız insanlara karşı mahçup oluyoruz. Bunlar tarihe geçiyor. Bizden sonraki kuşaklara iyi bir miras bırakmak, örnek teşkil etmek adına bu sözlerden, tavırlardan, tutumlardan siyasetçi olarak uzaklaşmamız gerekiyor. Biz milletin vekilleriyiz, onları temsil ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Her türlü ayrımcılığa karşı olduğunu belirten Katırcıoğlu, siyasetin dilinin de bir an önce ahlak ve edep ilkelerine uygun şekilde düzeltilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.