Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri

Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri
AK Parti İzmir İl Başkanı Delican: - "Kılıçdaroğlu'nu, İzmir milletvekilliğinden istifaya çağırıyoruz"- Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği Genel Başkanı Yardımcı: - "Bu sözler için tüm kadınlarımızdan özür dilemelidir"

İZMİR (AA) - AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İzmir milletvekilliğinden istifa etmesi gerektiğini belirtti.

Delican, son iki seçimde Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmaylarına, kullandıkları dile hassasiyet göstermeli çağrısında bulunduklarını anımsattı.

"Bir siyasetçi, neden ısrarla sinkaflı bir dil kullanır? Bir bakıma, içleri dışına çıkıyor." ifadesine yer veren Delican, şöyle devam etti:

"Bu ahlak dışı, edep sınırlarını aşan hakaret dilinden sıyrılabileceklerini sanmıyorum. Kaldı ki ‘Sözlerimin arkasındayım' demeleri, bu ülkenin siyaset dilinde kıyametin kopacağını gösteriyor. Bakan ya da değil, bir kadına söylenebilecek en ağır, en edepsiz, en hayasız ifadeleri kullanmalarının, ne özrü ne de savunması olur. CHP lideri, 'Kadın da olsa erkek de bakan olsa da olmasa da’ diyerek yaptığı savunmada, bunu ortaya koydu. Bu ne İzmir’e ne ülkemize yakışan bir siyasi üslup. Ve bu zat, demokrasinin, eşitlik ve adaletin kalesi İzmir’in vekili. Hiç sanmıyorum ki bir tek İzmirli kadın da çıkmış ve bu ahlaksız yakıştırmayı alkışlamış olsun. İzmir halkı, kadını ve erkeğiyle bu yakışıksız üsluba, siyaset jargonuna adil yaklaşıp değerlendirebilecek kadar sağduyuludur. Kılıçdaroğlu’nu, İzmir milletvekilliğinden istifaya çağırıyoruz."

- Ege Bölgesi Ağrılılar Birliğinden kınama

Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği Genel Başkanı Metin Yardımcı da Kılıçdaroğlu'nun Ramazanoğlu için sarfettiği sözleri yakışıksız bulduklarını ve kınadıklarını belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin, çarşıda, pazarda, kahvede bile işitmekten hicap duyulacak çerçevede olduğunu dile getiren Yardımcı, şunları kaydetti:

"Hele bu sözlerin bir hanımefendi için sarf edilmiş olması, çok daha büyük bir talihsizliktir. Kılıçdaroğlu, vicdan muhasebesi yapmalıdır. Söylediklerinden kendisi de mutlaka rahatsızlık duyarak pişman olacaktır. Başımızın tacı, annelerimiz, eşlerimiz ve kızlarımızın daha iyi koşullarda yaşaması ve kutsal aile yapımızın korunması amacıyla faaliyet gösteren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu için ettiği bu sözler için tüm kadınlarımızdan özür dilemelidir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.